Речник єврокомісара Фюле звинуватив газету “Взгляд” у вигадуванні його “цитат” про Україну

Дата: 11.01.2014
Автор:

Газета “Взгляд”, викривила слова речника єврокомісара Штефана Фюле Петера Стано. Про це йдеться у його заяві, розповсюдженій представництвом ЄС в Україні.
“Стаття “У Фюле требуют по два года тюрьмы активистам Евромайдана” вводить в оману та ґрунтується не на реальних фактах. У ній використані деякі мої цитати, вирвані з контексту одного телевізійного інтерв’ю без посилання на джерело (що саме по собі йде у розріз з журналістською етикою) з додаванням елементів, про які я не згадував”, – заявив Стано.
“Ці цитати використані неправильно та подані з абсолютно викривленими поясненнями”, – додав він.
“В оригінальному телевізійному інтерв’ю я відмовився надавати коментар з приводу окремих випадків, що наразі відбуваються в Україні”, – підкреслив речник Фюле.
“Натомість я повторив у цілому загальновідому та давню позицію ЄС щодо свободи зібрань та свободи виражень. Також у ній йдеться про потребу шанувати закони, захищати верховенство права та гарантувати підозрюваним у порушенні закону право на справедливий та прозорий судовий процес у рамках незалежної судової системи”, – зазначив він.
“У такий спосіб інтерпретація і заголовок вашої статті, а також пояснення так званого оглядача про сумнівний наказ Єврокомісара Штефана Фюле зробити “таку заяву” є абсолютно необґрунтованими та вводять читачів в оману”, – заявив Стано.
Як відомо, у публікації, яку 9 січня розмістило на своєму сайті видання “Взгляд”, міститься цитата, яку приписують Петеру Стано. Звучить вона так: “Громадяни України мають право на мирні зібрання, де вони висловлюють свою політичну позицію, але протиправні дії, в тому числі захоплення адміністративних будівель, повинні каратися і припинятися”.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру