У перший день Нового року Україна запалить смолоскипи на честь 105-ї річниці від дня народження Степана Бандери

Дата: 28.12.2013
Автор:

1 січня 2014 року по всій Україні відзначатиметься 105-а річниця від дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

Як повідомив народний депутат України від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк, у Києві потужний захід буде проведено на Хрещатику – центральній вулиці столиці. Як він буде співвідноситися з Євромайданом – наразі ще осточно не вирішено. Учасники збиратимуться о 17-00 на Михайлівській площі, звідки пройдуть маршем по вулиці Володимирській до пам’ятника Шевченкові в однойменному парку. Після мітингу колона вирушить по бульвару Шевченка та Хрещатику до Майдану Незалежності.

У день народження провідника ОУН Степана Бандери, 1 січня,  відбудеться багатолюдна хода і у Львові. Про це у соцмережах повідомив організатор і відповідальний за проведення заходу Василь Молдован, який водночас є координатором львівського Євромайдану.

Розпочнеться захід о 16-й годині на вулиці Винниченка. Учасники ходи пройдуть за маршрутом: вул. Підвальна, площа Ринок, площа Катедральна, вулиця Беринди, проспект Свободи, вулиця Дорошенка, площа Шашкевича, вулиця Бандери, площа перед пам’ятником Степанові Бандері. Триватиме зібрання до 22-ї години вечора. Орієнтовна кількість учасників — тисяча осіб.

Як повідомляється у мережі “В Контакте”, смолоскипний марш у Рівному розпочнеться о 17.30 біля пам’ятника Симону Петлюрі. Марш відбуватиметься за таким маршрутом: С. Петлюри, 1 – Соборна – Кн. Ольги – С. Бандери, 43 (будинок на розі вулиць Степана Бандери та княгині Ольги, де встановлено анотаційну дошку на честь Степана Бандери).

У низці інших міст України також буде проведено додаткові заходи по вшануванню легендарного лідера ОУН. Так, 1 січня у Луцьку біля місця спорудження пам’ятного знаку Бандері ‒ на проспекті Соборності,18 планується покладання квітів за участі представників громадсько-політичних організацій міста. Окрім того, протягом цілого місяця в бібліотеках міста відбуватимуться тематичні виставки та вивчення і обговорення відповідної літератури.

Підготував Ігор АРТЕМЕНКО – за матеріалами Інтернет-видань

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру