Президент Історичного клубу “Холодний Яр” став академіком

Дата: 22.12.2013
Автор:

21 грудня 2013 р. у Києві відбулися Загальні збори Академії наук вищої освіти України

 Освятив Збори Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет. Благословивши прихильників євроінтеграції на українських майданах, патріарх висловив переконання: “Будемо боротися до кінця – переможемо”.

Ректор академії Микола Дубина привітав з народженням на майданах гідної нації, голос якої почули у світі. “Наука і освіта в Україні перебуває у занепаді, – як і економіка та сільське господарство, – сказав Микола Дубина. – Понизився рівень навчання в закладах вищої освіти. Влада усуває гідних і національно свідомих ректорів, а на їхнє місце ставлять людей, не зовсім відповідних. Над українською мовою глумляться на державному рівні. Попри несприятливі умови, внесок Академії наук вищої освіти України потужний. За сумою праць ми є провідною академією, але влада не використовує потенціалу нашої академії”.

Науковий секретар аграрного відділення академії, професор Володимир Литвин виступив із закликом зберегти селянство як клас, адже над ним нависла загроза зникнення, а доктор технічних наук, академік Іван Граб сказав, що багатьох українських науковців запрошують за кордон, “але ми лишаємося тут, хоч працювати науковцем в Україні – це подвиг”.

Загальні збори виключили зі своїх лав 17 академіків, які вже 4 роки не сплачують внески, та прийняли до своїх лав 44 нових академіків, серед яких були доктор філософських наук, професор Криворізького національного університету Тетяна Цимбал і президент Історичного клубу “Холодний Яр” Роман Коваль.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру