Путін пояснив, що не збирається вводити війська в Україну, бо для “стабілізації” досить флоту в Криму

Дата: 20.12.2013
Автор:

Росія не збирається “махати шаблею” і вводити війська на територію України, хоча доля «соотєчєствєнніков» їй небайдужа. Про це 19 грудня заявив президент РФ Владімір Путін під час прес-конференції, відповідаючи на відповідне питання журналіста одного з американських видань.

“Це (боротьба за права соотєчествєнніков, – Ред.) зовсім не означає, що ми збираємося “махати шаблею” і вводити кудись війська. Це повна нісенітниця, нічого подібного немає і бути не може”, – заявив Путін.

Він нагадав, що в Криму дислокується російський Чорноморський флот на основі договору між Росією та Україною.

“Наявність російського флоту в Севастополі, в Криму, є серйозним стабілізуючим, на мій погляд, чинником і міжнародної, і регіональної політики. Міжнародної – у широкому сенсі, у Чорноморському регіоні”, – пояснив Путін.

Також він підкреслив, що Росії небайдужа доля «соотєчєствєнніков», і вона «постійно піднімає ці питання» про становище російськомовних жителів у низці країн Євросоюзу, зокрема і в балтійських державах.

“Там досі існує таке абсолютно нецивілізоване поняття, як “негромадянин”, тобто це і не громадянин, і не іноземець, і не апатрид, а невідомо що таке, позбавлений політичних прав і свобод. І це наші шановні колеги з Євросоюзу терплять чомусь, вважають, що це нормально. Ми вважаємо це ненормальним і будемо далі продовжувати боротися за рівність прав”, – наголосив Путін.

Як повідомлялось, до цього Путін заявив, що Росія надає допомогу українській владі, яка опинилася в складному фінансовому та політичному становищі, як «близьким родичам».

Також він закликав не розповсюджувати вигадки про газовий контракт Тимошенко, що, за його словами, був цілком економічно обґрунтований.

Нагадаємо, на початку грудня депутат Севастопольської міськради від ПР Сергій Смольянінов розпочав збір підписів під зверненням до Путіна з проханням ввести війська в Україну.

Раніше прем’єр-міністрУкраїни  Микола Азаров обіцяв спеціальному представнику Президента РФ у зв’язках з країнами СНД Константіну Косачєву, що усіляко сприятиме «соотєчєствєннікам» в Україні.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру