Книгу українського митрополита у Москві визнали “екстремістською літературою”

Дата: 16.12.2013
Автор:

Митрополит Андрей (Шептицький)

Книгу митрополита Андрея (Шептицького), яку на початку 2011 року вже вилучали з Бібліотеки української літератури в Москві, суд тієї ж Москви у нинішньому, 2013 році визнав “екстремістською літературою”. Про це інформує Аналітичний центр Сова.

У Федеральному списку екстремістських матеріалів  під пунктом 2087 з’явилася книга митрополита Андрея (Шептицького) “Правдива вiра” (Люблін, 1990). До Списку працю внесено на підставі рішення Міщанського районного суду Москви.

Видання Аналітичного центру зазначає, що збірник “Правдива Вiра” був серед літератури, вилученої на початку 2011 року під час обшуку в Бібліотеці української літератури в Москві, який проходив у рамках розслідування за ст.282 Кримінального кодексу РФ. Згодом справу закрили за відсутністю складу злочину, але процес визнання конфіскованих книг екстремістськими продовжився.

Збірник під назвою “Правдива віра: пастир. Лист до вірних на Буковині” було написано 1900 року і перевидано в польському місті Люблін 1990-го. Його можна визначити як катехизм, де митрополит Андрей (Шептицький), Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви в 1900-1944 роки, зараз – кандидат на беатифікацію, в основному закликає українців підтримувати католицьку віру.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру