Екс-радник Путіна: Кремль веде антиукраїнську війну за абхазьким та південноосетинським сценарієм

Дата: 15.12.2013
Автор:

Антиукраїнська кампанія Росії нагадує абхазьку і південноосетинську у Грузії. Так вважає російський економіст, колишній радник президента Росії Владіміра Путіна Андрій Ілларіонов. Про це він пише у своїй колонці на сайті російської радіостанції «Ехо Москви».

“Основні елементи антиукраїнської війни в цілому сильно нагадують нещодавно проведену абхазьку і південноосетинську операції на грузинському ТВД (театрі воєнних дій): жорстка опозиція російської влади до проєвропейських, прозахідних устремліннь більшості населення країни, що піддається атаці (причому несуттєво, чи йде мова про її інтеграцію в НАТО чи в ЄС); створення на території країни, схильних до атаки, антиєвропейських – антизахідних плацдармів; розпалювання протиріч між жителями цих плацдармів, з одного боку, і більшістю населення країни, що атакується, з іншого; використання такого протистояння як важіль для максимальної дестабілізації в країні політичної та економічної ситуації, для найбільшого ослаблення чинного керівництва (сьогоднішній Янукович все більше нагадує Шеварнадзе наприкінці свого президентства); зрив євроінтеграційних зусиль країни, що піддається цій атаці…”, – пише він..

Ілларіонов не виключає «класичних провокацій спецслужб». На його думку, в Україні найближчим часом почнуться «незрозумілі» постріли, вибухи, з’являтимуться «зниклі без вісти» і «загиблі».

“У рамках антиукраїнської війни зараз розгортається грандіозна битва за Київ. Чим жорсткішим буде протистояння українських сторін, що беруть в ньому участь, чим більше буде висловлено взаємних звинувачень і образ, чим більше проллється крові – і віртуальної і, не виключено, реальної, тим легше буде авторам і виконавцям антиукраїнської - антиєвропейської війни відокремити, відірвати, ізолювати захоплений плацдарм від решти країни, здійснити, так би мовити, «тектонічний розкол» України, тим легше буде її «підвісити» на довготривалий гачок майстерно спровокованого внутрішньоукраїнського конфлікту”, – підсумував Ілларіонов.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр Росії Дмітрій Мєдвєдєв заявив, що тектонічний розлом в українському суспільстві загрожує існуванню держави.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру