НАТО – Росії: “Дайте спокій Україні!”

Дата: 14.12.2013
Автор:

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен висловив велику стурбованість ситуацією в Україні. Він закликав уряд у Києві уникати насилля й вести діалог із опозицією.

Про це заявив Расмуссен у інтерв’ю німецькому виданню Die Welt, що вийшла друком у суботу, 14 грудня.
“Я закликаю український уряд дотримуватися таких основних демократичних прав, як свобода висловлення думки та свобода зібрань. Ми очікуємо на те, що уряд у Києві вестиме конструктивний діалог із опозицією з метою досягти мирного вирішення”, – наголосив генсек НАТО.
Окрім того, він закликав усі сторони конфлікту не вдаватися до насильницьких дій: “НАТО вкрай занепокоєний вибухами насилля в нашій країні-партнерці Україні. Ми очікуємо, що всі сторони відмовляться від насилля”.
Також генеральний секретар НАТО висловив чітке послання на адресу Росії – припинити тиск на Україну: “На моє переконання, Україна без зовнішнього тиску повинна мати змогу надалі вирішувати, до якого безпекового союзу вона хоче належати”.
Політик закцентував, що протягом минулих років Україна займала нейтральну позицію.
Расмуссен нагадав, що НАТО та Україна підтримують інтенсивні партнерські відносини, а в 1999 році Україна як член ОБСЄ підписала Хартію європейської безпеки. Згідно з цим документом, усі держави можуть вільно вирішувати, до яких безпекових союзів вони хочуть приєднуватися.

www.irpress.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру