Українські пам’ятники: кого обіцяно вшанувати найближчим часом?

Дата: 04.12.2013
Автор:

58 обіцянок представників центральної та місцевої влади щодо будівництва, реконструкції та знесення пам’ятників зафіксовані в системі «Слово і Діло».

Найбільша кількість обіцянок – 8 – присвячені монументам Тараса Шевченка. Наприклад, згідно з обіцянкою міністра культури Леоніда Новохатька, до 200-річчя з дня народження поета буде відкрито його пам’ятник у казахській Астані, до цієї ж дати планується і відкриття пам’ятника у Вінниці.

Також представники української влади різних рівнів обіцяли побудувати пам’ятники князю Володимиру, княгині Ользі, князю Мстиславу, святителю Луці Кримському, гетьману Івану Мазепі, адміралу Сергію Горшкову, лідеру ОУН Степану Бандері, композитору Сергію Прокоф’єву, політику В’ячеславу Чорноволу, Папі Римському Іоанну Павлу II, угорському живописцю Міхаю Мункачі, почесному громадянину міста Суми Михайлу Лушпі і навітьІсусу Христу.

Крім пам’ятників конкретним історичним персонажам, в процесі виконання знаходиться низка обіцянок щодо будівництва монументів певним групам осіб – наприклад, воїнам-афганцям, українським миротворцям, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, жертвам Голодомору, жертвам політичних репресій таке інше.

Зафіксовано також кілька обіцянок з будівництва неординарних пам’ятників – наприклад, мер Сум Геннадій Мінаєв у 2010 році обіцяв встановити пам’ятник цукру-рафінаду і виконав свою обіцянку в тому ж році.

Що стосується зносу пам’ятників, то обіцянки стосуються монументів Леніну і Сталіну – наприклад, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок ще в 2006 році обіцяв домогтися демонтажу пам’ятника Леніну в Києві, між тим він до цих пір знаходиться на своєму місці і навіть був реконструйований після пошкоджень, завданих націоналістами.

Варто зазначити, що з 58 обіцянок центральної та місцевої влади щодо пам’ятників 14 були виконані, 11 виконані не були, а решта 33 чекають свого виконання.

http://www.slovoidilo.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру