Російський міністр переконує НАТО, що Москва – це суцільна доброзичливість до України і введення військ на її територію, мовляв, не планує…

Дата: 04.12.2013
Автор:

Заява НАТО щодо України створює викривлену картину того, що відбува’ться у країні, вважає голова МЗС Росії Сергій Лавров.
У заяві Північноатлантичного альянсу щодо ситуації в Україні сказано про необхідність діалогу та неприпустимість силового розгону демонстрацій.
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен: “Ми пильно стежимо за ситуацією у країні, ми засуджуємо використання надмірної сили, закликаємо всі сторони утриматися від насильства. Ми закликаємо уряд та опозицію почати діалог і процес реформ. <…> Україна залишається важливим партнером НАТО. Наше партнерство продовжиться на підставі цінностей демократії, прав людини і верховенства права. НАТО, як і раніше, налаштований підтримувати процес реформ в Україні”.
“Я не знаю, навіщо НАТО приймає такі заяви, не знаю, навіщо пан Фог Расмуссен, генеральний секретар НАТО, відповідає на питання – чи може Росія ввести війська в Україну? Не знаю, навіщо такі питання ставляться. По-моєму, це створює викривлену картину”, – заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров журналістам.
За словами міністра, такого роду сигнали “можуть викликати у запалених мізках зовсім неправильне розуміння того, що відбувається”.
“Ми виходимо з того, що це внутрішня справа України”, – додав дипломат.
Голови МЗС РФ та країн-членів НАТО під час міністерського засідання Ради Росія-НАТО також обговорили можливість координувати дії у відповідь на загрозу безпеці їхніх дипломатичних представництв в охоплених кризою країнах.
За його словами, Москва “сподівається, що “розумна оборона” в рамках НАТО не створюватиме проблем у відносинах між країнами”.

www.korrespondent.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру