Євромайдан в Мельбурні підтримує Євромайдан у Києві

Дата: 04.12.2013
Автор:

Українці на Євромайдані у Мельбурні

З Австралії на адресу “Козацького краю” надійшов лист від Миколи Кулика, отамана 8-го куреня імені Петра Калнишевського Вільного Козацтва Мельбурна.

У ньому пан Микола описує акцію на підтримку євровибору України, яка пройшла цими днями: “Члени українських організацій австралійського Мельбурну зібрались на одній з центральних вулиць міста на підтримку Євромайдану в Києві . Безперервний дощ не сприяв цій акції , але й не став завадою для її проведення. Очевидно, сила патріотичного духу, єднання з Євромайданом України, солідарність з усіма його учасниками в Києві та інших місцях України додавали мельбурнським українцям ще більшої впевненості, витривалості і це ставало потребою життя, бо вибір Євромайдану – це спосіб збереження державності України і майбутнього всього українського народ . Українці Мельбурну прибували на Євромайдан солідарності з Євромайданом України за покликом серця, тримаючи в руках прапори України і Європи і скандуючи гасла українською та англійською мовами:”Ми з тобою, Україно !”, “Ukraine to Europe!” і багато – багато інших , неодноразово всіма присутніми виконувався Гімн України і різні патріотичні пісні . Було багато плакатів , написи на яких свідчили , що австралійський Мельбурн -це частинка України , і раз за разом через рупор виголошувались гасла , які відразу підхоплювались всією громадою і довго та голосно скандувались .

Перехожі зупинялись, вчитуючись у написи на плакатах, всім зацікавленим роздавались листівки, де було пояснення цього патріотичного зібрання українців. Крім цього, на Мельбурнському Євромайдані виступив з роз’яснювальною промовою до австралійських громадян професор Монаш університету, і чітко роз’яснив зацікавленим австралійцям , чого домагаються українці, скандуючи на площі Мельбурну. Голова Української Громади Нобл- Парк прочитав присутнім Відозву Ради Козацьких Отаманів України , яка закликала козаків до самоорганізації для ” забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний , правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі “. Це право потрібно відстояти. РКОУ закликала приїхати в Київ і підтримати Євромайдан, а в разі незмоги приїхати в Київ, організовувати такі майдани по місцю проживання. Разом з підтримкою Євромайдану в Києві, українці Мельбурну з обуренням сприйняли звістку про насильство і побиття учасників Євромайдану в столиці України , до якого причетний “Беркут”, який показав своє яничарське обличчя. Ми, українці Мельбурну, підтримуємо всіх учасників Євромайдану України, які жертвували своїм здоров’ям, ризикували бути вигнаними з навчальних закладів чи робочих місць задля святої справи – підтримки України в справі Європейського вибору, а значить в справі забезпечення Державності України і створення кращого майбутнього собі і майбутнім поколінням. Слава Україні! Учасники Євромайдану в Мельбурні”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру