У бібліотеці Історичного клубу “Холодний Яр” вийшла нова книга – “Крізь павутиння змосковщення”

Дата: 03.12.2013
Автор:

У першій частині книги оприлюднено спогади члена Революційної української партії Павла Крата про його молоді літа на Полтавщині, зокрема в Гадяцькому повіті, Хоролі, Лубнах, в Одесі наприкінці ХIХ – на початку ХХ століть. Автор розповідає як “виросла, виховалася та наддніпрянська сила, що гейби стихійно підвелася в 1917 році до тих славетних велетенських подвигів, що по цілім світі розбудили славу українського імені”.

Друга частина видання – матеріали до біографії генерала-поручника Армії УНР Михайла Крата, котрий, як і його двоюрідний брат Павло, прорвавши “павутиння змосковщення”, став на шлях служіння рідному народові. Вояцький подвиг Михайла Крата в обороні України яскраво ілюструє твердження Павла Крата про оту “наддніпрянську силу, що гейби стихійно підвелася в 1917 році до тих славетних велетенських подвигів”.
У виданні вміщено також біографії інших членів родини Кратів, учасників Визвольної боротьби, а саме: Миколи, Олександра, Василя й Олександри Палієнків, Євдокії Крат, Павла Терещенка, спогади Михайла Крата про своїх бойових побратимів.
У книжці оприлюднено й поезії Павла Крата, його поему “Січинський у неволі” та автобіографічні оповідання, а також нариси Романа Коваля “Доля Павла Крата” і “Генерал-лицар Михайло Крат”.

Книжка буде цікава й дітям, бо значна її частина присвячена дитячим і юнацьким рокам Павла Крата з його пригодами, бешкетами, першим коханням, бійками і дуелями.
Бібліографічний опис видання: Крізь павутиння змосковщення / Автор-упорядник Р. М. Коваль. – Київ: Історичний клуб “Холодний Яр”; Вінниця: ДП “Державна картографічна фабрика”, 2013. – 352 с. Обкладинка тверда, повнокольорова, 150 фотографій. Наклад 1500 пр. Ціна з пересилкою через “Укрпошту” 55 грн.

Презентація відбудуться о 19.00 12 грудня в Національній спілці письменників України (вул. Банкова, 2).

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру