Парламент Грузії на підтримку Євромайдану прикрасили прапорами України та ЄС: “Сьогодні ми всі українці!”

Дата: 27.11.2013
Автор:

Соратники екс -президента Саакашвілі вирішили прапорами висловити підтримку української євроінтеграції. У парламенті Грузії планувалося прийняття документа на підтримку України , текст якого поки обговорюється.

Депутати парламенту Грузії , представники колишньої правлячої партії ” Єдиний національний рух” , в середу , 27 листопада, прийшли на засідання з прапорами Грузії , України і Євросоюзу , а також з шарфами в кольорах українського прапора , передає Цензор.НЕТ

Соратники колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі раніше виступили з ініціативою підготувати спеціальну заяву на підтримку ” європейських прагнень українського народу”. При цьому вони наполягали на тому , щоб засудити політику Росії.

” Сьогодні передова лінія боротьби за європейський вибір Грузії проходить в Україні. Сьогодні ми всі українці!” , – заявив депутат від нацруху Леван Бежашвілі .

Акції прихильників євроінтеграції України проходять в столиці та регіонах країни з минулого четверга – цього дня уряд оголосив призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Після того , як представники парламентської меншості принесли настільні прапорці , голова парламенту Грузії Давид Усупашвілі попросив для себе такі ж .

“Я із задоволенням поставлю ці прапори у себе , і наші думки з цього питання за політичною ознакою не розходяться ” , – зазначив Усупашвілі .

На сьогоднішньому засіданні парламенту Грузії планується прийняття документа на підтримку України , текст якого поки обговорюється. Парламентська більшість та меншість вирішують питання , яким чином відобразити в документі фактор Росії .

“Ми стратегічний партнер України і, звичайно , ми підтримуємо її на шляху європейської інтеграції , і я радий , що наші позиції з меншістю сходяться в цьому питанні , хоча ми поки не дійшли згоди з самого тексту ” , – заявив голова комітету з зовнішніх зв’язків Віктор Долідзе .

Нагадаємо , Кабінет міністрів України 21 листопада офіційно заявив про призупинення на невизначений час процесу євроінтеграції. Відмова від підписання угоди з ЄС спровокувала в Україні наймасштабнішу акцію протесту з моменту Помаранчевої революції. У Києві 24 листопада мітинг за євроінтеграцію зібрав близько 200 тис. чоловік.

http://censor.net.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру