У Брюсселі знову засідала Спільна робоча група України та НАТО

Дата: 25.11.2013
Автор:

У Брюсселі відбулося чергове засідання Спільної робочої групи Україна – НАТО у форматі ключової групи, – повідомляє “Козацькому краю”  РМЦ Міноборони України.

Захід проходив під головуванням керівника управління Департаменту політичних справ та політики безпеки Міжнародного секретаріату НАТО Ярослава Сконєчки.

Делегацію Міністерства оборони України, що складалася з представників системи вітчизняної військової освіти, очолював директор Департаменту військової освіти та науки Міноборони генерал-майор Ігор Толок.

У ході засідання розглянуто питання реформування системи військової освіти в Україні та відповідної підтримки з боку Альянсу.

У своєму виступі глава української делегації ознайомив учасників заходу з станом та перспективами розвитку військової освіти в Україні, у тому числі структурою системи військової освіти, основними заходами з її реформування з урахуванням положень Державної комплексної програми реформування та розвитку Збройних Сил України до 2017 року, станом реалізації Дорожньої карти співробітництва України з НАТО з удосконалення військової освіти на 2013 – 2016 роки, а також напрямами можливої допомоги з боку Альянсу.

– Ми сподіваємось на подальшу плідну співпрацю з НАТО і впевнені, що ця співпраця сприятиме досягненню цілей, визначених у Програмі реформування військової освіти на період до 2017 року у Збройних Силах України, – зазначив генерал-майор Ігор Толок.

У свою чергу, начальник Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук поінформував присутніх про роль та місце згаданого навчального закладу в системі підготовки офіцерських кадрів для Збройних Сил України, структуру Академії, її основні завдання та функції. Окремо було зазначено про розвиток спроможностей Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що знаходиться у підпорядкуванні Академії, та шляхи подальшого розвитку співробітництва з військовими структурами НАТО і країнами-членами Альянсу на багатосторонній та двосторонній основі.

Учасники засідання, яке проходило у дружній та конструктивній атмосфері, підтримали рішення продовжувати надавати допомогу нашій державі у реалізації її амбітних планів щодо реформування та розвитку Збройних Сил.

Довідково: Програма НАТО “Удосконалення військової освіти” (DEEP) забезпечує зв’язок між освітянами держав-членів і партнерів Альянсу з метою удосконалення програм і методик навчання військовослужбовців. Україна приєдналася до Програми в жовтні 2012 року. Планується, що в першому етапі її реалізації, розрахованому на 2013 – 2016 роки, візьмуть участь представники професорсько-викладацького складу п’яти обраних ВВНЗ (мм. Київ, Львів, Харків та Севастополь).

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру