По всій Україні – акції протесту проти “призупинення” руху до Європи

Дата: 22.11.2013
Автор:

 

Акція в Черкасах. Попереду колони несли і чорний холодноярський прапор "Воля України або смерть". Фото Ігора ЄФІМОВА (газета "Вечірні Черкаси")

Акції протесту проти розпорядження уряду, яким припинена підготовка до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, пройшли сьогодні у більш ніж десяти містах України: Києві, Львові, Харкові, Чернівцях, Черкасах, Донецьку, Чернігові, Дніпропетровську, Кіровограді, Тернополі, Івано-Франківську та ін.

Як передає кореспондент УНІАН, у Черкасах на Соборній площі зібралися більше тисячі осіб. Мітинг проходив на сходах Черкаської ОДА, вхід в будівлю заблокували кордон міліції і мітингувальники . Учасники акції «Україна – це Європа» мирно витіснили невеликий мітинг на підтримку Януковича, який також зібрався на Соборній площі і намагався перекричати виступаючих.

У Чернівцях близько 17.00 також розпочався стихійний мітинг. Як передає кореспондент УНІАН, у мітингу взяли участь близько 500 вчителів міста та області, молодь – переважно студенти. На центральній площі встановлено три намети, в яких розпочато збір підписів за підписання асоціації з ЄС. Виступаючі, в основному, закликають агітувати родичів і самим їхати 24 листопада о Київ на загальноукраїнський мітинг опозиції.На центральній площі міста, де проходив мітинг, не видно було жодного правоохоронця.

У Львові при обласній раді створили Координаційний штаб ЄвроМайдана. Учасники засідання Координаційної штабу, на яке прийшли понад 150 осіб, закликали і надалі проводити всі акції без партійної символіки. Як повідомляв УНІАН, увечері 21 листопада під час акції протесту проти відмови влади підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, на який біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралося більше 100 студентів львівських вузів. Активісти закликали громадян прийти 22 листопада в 19.00 до пам’ятника Тарасу Шевченку на акцію протесту проти рішення уряду призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. І ввечері прийшли вже тисячі.

У Харкові активісти акції протесту проти рішення уряду про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом поки не планують встановлювати намети. Про це кореспонденту УНІАН повідомив учасник «ЄвроМайдана» Дмитро Пилипець. «Від наметів, швидше за все, відмовимося. Влада після 2004 року неадекватно реагує на намети. Це неефективна форма, тому що людей просто можуть розігнати», – сказав він.На площі Свободи в Харкові навпроти облдержадміністрації зібралися близько 50 незгодних з рішенням уряду, і їх кількість продовжує збільшуватися. «Люди продовжують підходити з роботи», – сказав активіст. За його словами, учасники акції протесту тримають національні прапори і прапор Європейського Союзу.

В Одесі на Думській площі, поруч з мерією, також проходила акція протесту проти припинення урядом процесу підготовки до укладення Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Як передає кореспондент УНІАН, на площі зібралося близько 500 осіб. Перед початком заходу прозвучав Гімн України. Учасники даної акції «Одеса – курс Євро» (переважна більшість молоді та середнього віку люди) тримають прапори України і гасла, що закликають до звільнення Юлії Тимошенко та вступу України до Євросоюзу.

У Києві акція на Майдані Незалежності триває і досі…

http://www.unian.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру