Російські ЗМІ зганьбилися самі і збили з пантелику росіян “новиною” про погром, який вчинив українець Вірастюк

Дата: 16.11.2013
Автор:

Василем Вірастюком, українцем, який є найсильнішою людиною планети, люблять полякати... І в сусідній державі його бояться і поважають.

Український сайт фейкових новин Uareview продовжує тішити своїми успіхами.

Російські ЗМІ  масово “повелися” на веселу побрехеньку Uareview про те, як Вірастюк нібито розігнав мітинг геїв у Львові. Тим самим, журналісти з північної держави-сусідки зайвий раз продемонстрували свій професійний рівень… А здавалося б, особливого аналітичного складу розуму не потрібно, щоб розібратися в тому, що “новина” – явна насмішка. Процитуємо її: “У Львові мітинг на підтримку прав секс-меншин, організований громадською організацією “Голубі партизани”, що відбувався на проспекті Свободи, розігнав Василь Вірастюк…
За словами очевидців, український стронґмен з’явився з невідомого напрямку, і з дуже злісним виразом обличчя, демонстративно розмахуючи руками, попрямував просто на людей що зібралися. Помітивши це, мітингувальники почали розбігатись у різні сторони, кидаючи плакати та іншу символіку напризволяще.
“Це нечувано! – обурюється голова організації “Голубі партизани” Владислав Милий, – Ми постійно відчуваємо тиск і гоніння з боку влади і людей. Попри те, що наша акція мирна, ми готові були до того, що нас, як завжди, розганятиме міліція. Але щоб найсильніша людина планети ганялася за геями? такого кроку з боку влади ми не очікували. І ми ще хочемо в Євросоюз? Ганьба!”
“Новину” одразу ж підхопили російські видання, які люблять збоченськи ототжнювати Євросоюз із гомосексуалізмом. Запустивши інформаційну “качку”, українське видання зробило посміховищем більше десятка російських ЗМІ, які це передрукували – зокрема, й дуже популярну Russia Today.
Навіть зараз, через тиждень після поширення у російських ЗМІ, новина продовжує досить активно поширюватися ще й у російській блогосфері.
Проблема «копіпастерства» як в українській, так і російській журналістиці існує вже давно. І з року в рік лише посилюється. Одним з найгучніших прикладів цього була “новина”про те, що «Український гімн було визнано найкращим в світі».
Нагадаємо, що на початку вересня 2013 року Uareview було заборонено в Росії, але згодом користувачі знову отримали до нього доступ.
Uareview неодноразово ставав ньюзмейкером в Україні та Росії, публікуючи вигадані новини, які згодом передруковувались як справжні багатьма виданнями. Наприклад, новини про те, що Андрій Шевченко очолив Пенсійний фонд в Україні, що сайт МВС продаватимуть на дисках по 20 грн. і що Табачник хоче прибрати букву “ї” з українського алфавіту…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру