У Черкасах чиновники замахнулися перейменувати площу Василя Симоненка на “Сквер визволителів”

Дата: 15.11.2013
Автор:

На площу імені великого поета зазіхнули звичайні дрібні чиновники, чиїх імен історія не збереже...

У Черкасах, очолюваних комуністом Віктором Білоусовим, секретарем міськради, який тимчасово виконує обов’язки мера, ”топонімічна комісія” нового складу проголосувала за перейменування площі імені Василя Симоненка на “Сквер визволителів”.

Чому на честь тих, хто визволяв Черкас від гітлерівських окупантів приспічило перейменувати саме площу, названу 2003 року на честь справжнього Українця, великого Поета і славетного Черкащанина Василя Симоненка – загадка, яка очевидно не може мати логічного пояснення. Втім, з поясненнями і “не напрягались” – чому не перейменували скажімо сусідню вулицю Лєніна, “вождя”, який на щастя не має до Черкас ані найменшого відношення?!

Сайт міськради і МВК, який зазвичай озвучує весь чиновницький офіціоз, зазначає: “Рішення комісії носить дорадчий характер. При остаточному прийнятті рішень стосовно вищезазначених питань, буде враховано громадську думку, а проекти рішень департаментом архітектури, містобудування та інспектування буде внесено на розгляд виконавчого комітету Черкаської міської ради та в подальшому – на схвалення чи відхилення депутатами міської ради”.

Слово – за громадою міста. Якщо цю громаду почують…

Ігор АРТЕМЕНКО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Одна відповідь на У Черкасах чиновники замахнулися перейменувати площу Василя Симоненка на “Сквер визволителів”

  1. Сергій на 15.12.2013 из 19:10

    що можна сказати – ганьба правлячим отаманам Черкащини. це ж треба ж було замахнутись на пам’ять про ТАКУ ЛЮДИНУ, всесвітньовідого україномовного українського козацького поета, видатну постать не лише по міркам Черкащини чи Української Республіки, а й всього Радянського Союзу :(

Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру