Пам’ять кошового отамана Петра Калнишевського вшанували у єдиній в Україні церкві Його імені – в Холодному Яру

Дата: 14.11.2013
Автор:

Молебень провів отець Василь Циріль, настоятель церкви Святого Праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського) - у Холодному Яру, який в усі часи має славу фортеці української Волі...

Пам’ять кошового отамана у холодноярській церкві Петра Калнишевського 13 листопада, рівно через 210 років після того, як кошовий помер на далеких Соловецьких островах серед Білого моря,  вшанували козаки з Черкащини, Полтавщини та Київщини. Ініціатором вшанувань виступило Вільне Козацтво Холодного Яру.

У церкві Петра Калнишевського її настоятель, отець Василь Циріль провів Молебень до Святого Праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського) – за Україну та за її Волю та Панахиду за усіх борців, репресованих, убієнних за Волю України на Соловецьких островах. Поминальний обід відбувся на території музейно-етнографічного комплексу “Дикий хутір”.
Цього ж дня на пропозицію холодноярського отамана Олега Островського молебні пам’яті кошового Петра Калнишевського було проведено і у храмі Пустовійтівки – села на Сумщині, де кошовий народився та у січовій церкві на запорізькій Хортиці.

Як повідомили з Австралії, козаки 8-го куреня ім. Петра Калнишевського Вільного Козацтва Мельбурна цього дня теж молилися за Кошового Отамана, в неділю 17 і 24 листопада відбуватимуться Панахиди за Калнишевського в усіх українських церквах Штату Вікторія, а після цього (орієнтовно 30 листопада) в Українському Народному Домі Ессендон у Мельбурні відбудуться більш масштабне вшанування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Світлана КРАВЕЦЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру