13 листопада – 210 років від дня смерті Петра Калнишевського.Пам’ять останнього кошового Запорозької Січі вшанують водночас у Холодному Яру і в…Мельбурні. Приєднуйтесь!

Дата: 11.11.2013
Автор:

Увага! 13 листопада – 210 років від дня смерті Петра Калнишевського. Вшануй пам’ять останнього кошового славної Запорозької Січі!

Пам’ять кошового отамана Петра Калнишевського Холодний Яр вшанує одночасно… з козаками в австралійському Мельбурні

13 листопада в 11.00 у день 210-ї річниці від дня смерті Петра Калнишевського – останнього кошового отамана Запорізької Січі та соловецького в’язня, у Холодному Яру на хуторі Буда, Чигиринського району,  в козацькому  Храмі  на честь Святого Праведного Петра Багатостраждального Калнишевського   відбудеться вшанування Його пам’яті:

         –Молебень  до Святого Праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського) – за Україну та за її Волю.

         –Панахида за усіх борців, репресованих, убієнних за Волю України  на Соловецьких островах.

Своїм життям праведний Петро уподібнився Іову Багатостраждальному, бо Господь і для нього допустив такі самі випробування, щоб вічного блаженства став достойним. Петро Калнишевський мав усе – владу і багатство, але всього цього позбувся і 25 літ був мучений важкими умовами життя, бо обрав правду, тісний і тернистий шлях страждань і ненавидів беззаконня.
Своїм життям праведний Петро показав приклад смирення і терпіння, великої любові до Бога і свого народу та краю…

Приємно констатувати, що в цей день молитва й шана козацька, присвячена Петрові Калнишевському, відбудеться майже за 15 тисяч кілометрів від Холодного Яру – в австралійському Мельбурні. Там останнього кошового славної Січі цього дня вшановуватимуть козаки 8-го куреня імені Петра Калнишевського Вільного Козацтва Мельбурна.

Запрошую усіх вірних та свідомих Українців разом у Холодному Яру вшанувати пам’ять Святого Праведного Петра Багатостраждального Калнишевського молитвою, та духовним єднанням у Христі Ісусі Господі Нашім!

З повагою та любов’ю – настоятель Храму Святого Праведного Петра Багатостраждального Калнишевського  с. Буда, Холодний Яр – Протоієрей Василь Циріль 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру