“Русскіє марши” в українських містах пройшли з пригодами…

Дата: 04.11.2013
Автор:

Є в Україні ті, хто любить Україну...

3-4 листопада в українських містах Донецьк і Миколаїв та в українському Криму пройшли малочисельні “Русскіє марши” – переважно з чорно-жовто-білими прапорами Російської імперії, яка давно згнила…

У мітингу в Донецьку брало участь максимум півтори сотні “желающіх в Россію” громадян. Марширували з гаслами: Пока ми єдіни, ми нєпобєдіми!”, “Прішла пора вєрнуть ету зємлю сєбє!”, “Слава Русі! Обьєдінім в вєлікій союз Вєлікую, Бєлую і Донбасскую Русь!”

“Свято” зіпсували двоє невідомих, які з вигуком “Слава Україні! Героям слава!” напали на тих, хто ніс один з найбільш провокативних банерів. У одному з тих, хто напав, начебто впізнали місцевого жителя з числа очільників донецьких “свободівців”.

Є в Україні і ті, хто любить жовто-чорно-білий прапор чужої імперії…

Проте голова донецької міської організації ВО “Свобода” Ігор Славгородський заперечує можливість причетності однопартійців до цих подій: каже, що марш любителів “Союза Вєліко-Бєло-Донбасской Русі” було вирішено попросту ігнорувати…

Зате точно саме активісти ВО “Свобода” кинули димові шашки в учасників маршу в Миколаєві, який місцевий “Русскій блок” проводив на честь Дня російської єдності. Тих, хто кинув шашки, одразу затримали міліціонери, які охороняли марш, і посадили в службовий автомобіль.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп-”свободівець” Юрій Сиротюк.

“Двох свободівців затримано. Наразі затримані Андрій Онопрієнко та Артур Кравченко знаходяться у відділку Центрального району Миколаєва на вул. Декабристів 6″, – зазначив він.

За даними видання “Никвести”, близько шістдесяти представників громадських організацій “Русіч-Ніколаєв”, “Русскій клуб”, “Русскоє єдінство” і партії “Русскій блок” пройшлися маршем з метою закликати до об’єднання України з Росією і Білоруссю.

Попереду колони йшла голова Миколаївської обласної організації партії “Русскій блок” Євгенія Бондаренко та екс-депутат Миколаївської міськради Антон Половенко, який у 2007 році був затриманий за підозрою у вимаганні 10 тисяч доларів за сприяння у відведенні землі.

Під час ходи учасники акції вигукували “Украіна, Россія, Бєлорусь – вмєстє ми святая Русь!”.

На перетині з вулицею Микільська учасники маршу зустрілися з нечисленною групою націоналістів, які вигукували “Смерть окупантам!”, “Буде Україна вільна!”, “Чемодан- вокзал-Росія!” і метнули в натовп маршируючих димову шашку. Двох націоналістів затримали бійці міліцейського спецпідрозділу “Беркут”.

Ті учасники ходи, які продовжили “Русскій марш”, провели мітинг під Миколаївською ОДА. Там вони розіграли і  театралізовану виставу з метою понасміхатися над європейськими цінностями і євроінтеграцією України.

Спаплюжили прапор Євросоюзу учасники “Русского марша” у Сімферополі, які маршували у вечірній темряві вулицями міста під барабанний дріб. Голова місцевого відділення партії “Русскій блок” Гєннадій Басов заявив, що учасники маршу виступають за “єдінєніє рассіян, украінцев і бєларусов”. Під час акції представники “Русского блока” несли плакати з лозунгами на підтримку “Таможенного союза”, скандували “Крим-Россія-Москва!” і “Трі страни – адін народ!”

Розгулявшись, спробували підпалити синій із золотими зорями прапор Євросоюзу, проте горіло не краще, аніж Олімпійський вогонь Сочинської спартакіади. Зганьбившись з підпалом, молодики розідрали прапор ЄС і потоптавшись по ньому ногами, розбрелися, щасливі, по своїх домівках…

Підготував Ігор АРТЕМЕНКО – за матеріалами Інтернет-видань

А це – фото “старших братів” маршовиків України, зроблене 4 листопада на “Русском марше” в Москві…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру