На Першому національному – прем’єра документального фільму «Трипілля. Забута цивілізація Старої Європи»

Дата: 29.10.2013
Автор:

30 жовтня на Першому національному вийде прем’єра документального фільму «Трипілля. Забута цивілізація Старої Європи». Про це повiдомляє прес-служба каналу. Стрічка вийде в ефір об 11.05, пише “Телекритика”.

Документальний фільм «Трипілля. Забута цивілізація Старої Європи» розповідає про численні знахідки слідів Трипільської цивілізації, яку вчені вважають однією з найдавніших у Європі, на території сучасної України.

«У 2013 році в шістнадцяти областях України вчені віднайдуть величезні храми, тисячні мегаполіси, культову пластику і силу-силенну керамічного орнаментованого посуду… Проте не буде жодного писемного слова, хоча закарбовані у глині і випалені вогнем символи та знаки можуть багато розповісти про свого творця – давнього землероба. Вони й досі зберігають історію зародження, розквіту і занепаду першої цивілізації, що існувала на землях ПраУкраїни», – йдеться у повідомленні телеканалу.

Ідея створення фільму належить Світлані Мироненко. Автор сценарію та режисер Сніжана Потапчук, оператори Анна Кудрявцева, Світлана Коваль, Денис Савченко, Степан Юрченко, Володимир Каратушин, Назар Цуняк. Режисер монтажу Сергій Ачинян, керівник проекту – Марк Гресь.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру