Українські морські піхотинці вирушили до Польщі на “Steadfast Jazz-2013”

Дата: 25.10.2013
Автор:

24 жовтня рота морської піхоти Феодосійського окремого батальйону із Сімферопольського залізничного вокзалу відправилась до Польщі, де у період з 28 жовтня по 9 листопада 2013 року візьме участь у другій фазі головного сертифікаційного командно-штабного навчання Сил реагування НАТО “Steadfast Jazz-2013”.

Активна фаза міжнародних військових навчань відбудеться на території Навчального Центру Сухопутних військ збройних сил Республіки Польща “Дравсько – Поморський”.

Загальне керівництво національним підрозділом здійснює командир контингенту майор Володимир Баранюк. Під час військових маневрів 89 морських піхотинців під командуванням капітана Віталія Ликова виконуватимуть навчально-бойові задачі з використанням штатної бойової техніки та озброєння.

Зі словами привітання до учасників навчань звернувся заступник Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим Михайло Канівець, а священик отець Василій благословив морських піхотинців на ратні справи. На завершення урочистих проводів під звуки оркестру окремої бригади берегової оборони морпіхи пройшли урочистим маршем та відбули до місця проведення навчань.

За словами заступника командувача Військово-Морських Сил ЗС України з берегової оборони полковника Ігоря Воронченка, участь цього елітного підрозділу флоту дозволить достойно презентувати Україну на міжнародній арені.

– Ця рота входить до переліку підрозділів, які заявлені до участі в заходах міжнародного військового співробітництва. Підрозділ пройшов усі етапи підготовки і минулого року отримав оцінку експертів НАТО найвищого рівня. А в цьому році військовослужбовці брали участь у міжнародних навчаннях “Сі Бриз-2013” та “Фарватер миру-2013”. Особовий склад роти підготовлений і спроможний виконати усі поставлені завдання, – зазначив полковник Ігор Воронченко.

Загалом у найбільших за останні сім років навчаннях Альянсу “Steadfast Jazz-2013” братимуть участь 6 тисяч військовослужбовців спецназу, сухопутних, військово-морських і повітряних сил з 23 країн, які є членами НАТО. Також у цих навчаннях крім України візьмуть участь Македонія, Швеція і Фінляндія на правах країн-партнерів альянсу. Сценарій маневрів – відбиття агресії, якої зазнали країни блоку НАТО та відображення великомасштабної кібернетичної атаки.

Навчання проводитимуться на кількох полігонах чи навчальних центрах різних країн Альянсу, найбільші його елементи відбудуться саме у Латвії і Польщі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру