В Інтернеті з`явився студійний запис 1916 року – “Ще не вмерла Україна!”

Дата: 22.10.2013
Автор:

В Інтернеті з`явилася унікальна річ. Грамплатівка 1916 року з першим в історії розтиражованим записом “Ще не вмерла Україна!”

“Я сьогодні отримав перлину колекції – унікальну й рідкісну річ. Це грамплатівка 1916 року з першим в історії розтиражованим записом “Ще не вмерла Україна!”, видана в США студією Columbia. Співає Михайло Зазуляк”, – написав на своїй сторінці в Фейсбук нардеп від “Батьківщини” Володимир Ар’єв.

“Особлива цінність – другий куплет і приспів. Я їх досі ніде не бачив і не чув: “Душу й тіло ми положим за нашу родину. І здобудемо щасливу й вольну Україну!”- радісно розповів опозиціонер.

“Коли в керівництві держави не буде музейних злодіїв, віддам цю платівку в Історичний музей – їй місце там. Слухайте перший тиражований запис гімну майбутньої незалежної України”, – резюмував Ар’єв.

Зазначимо, депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає сучасний український гімн недостатньо “життєдайним”. “Як на мене, гімни мають бути урочистими, надихаючими, життєдайними. А коли ми співаємо: “Ще не вмерла України і щастя, і доля”, воно не дуже життєдайне і не дуже надихає на творення”, – зауважив депутат.

До речі: Комуністична партія України пропонує на всенародному референдумі обговорити державний герб і гімн України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру