Румунський “письменник” смакує можливість війни з Україною у 2014 році

Дата: 22.10.2013
Автор:

У Румунії залишається популярним військово – політичний роман румунського письменника Крістіана Негря Sange pe Nistru ( Кров на Дністрі ) , в якому описується можливий військовий конфлікт між румунською армією і її союзниками з одного боку, і придністровською та українською, з іншого.

“Бесарабія і Румунія рано чи пізно об’єднаються ” – відкрито пишеться в анотації румунського видавництва Marist .

Так у книзі розмальовується театр воєнних дій, який “письменникові” нашептала його фантазія

У книзі розповідається про те , що в 2014 році румунська армія переходить річку Прут в чотирьох місцях і висувається до Кишинева, де і відбувається одна з головних битв з наступаючими придністровськими та українськими військовими частинами. Військові дії відбуваються також і на території Румунії.

Відчувається, що автор книги переконаний у тому, що армія його країни значно слабша від української, бо в одному з інтернет-обговорень роману читач під ніком Vicioba описує: ” У перші дні Румунія залишається на самоті, а Україна розраховує на бліцкриг “. І лише коли буйна фантазія “письменника” Негря підключає на допомогу Румунії військову техніку і солдатів ще 5 держав, ситуація переломлюється на користь “хороших” румунських вояжерів по чужій землі.

Час, який пройшов після виходу роману, вносить свої поправки: Україна нині рухається у напрямку Європи, а Негря описував, як його країну від розгрому злими українцями рятували країни ЄС. Власне, одна із цілей Євросоюзу – усунення територіальних претензій до сусідів, щоб хворобливі мрії не ставали реальністю…

Роман, який можна купити в книжкових магазинах Румунії, є продовженням трилера Негря Сand Armele vorbesc ( Коли зброя говорить ), де описується державний переворот в Україні, що згодом призводить до військового протистояння з Румунією.

Жодної реакції на румунську “книгу” з боку офіційних структур України досі не було. Втім, як не було і реакції на жодну з подібних “книг” (зокрема, авторства “письменника” Боброва), у яких смакується, як на територію України нібито входить солдатня іншої держави – Росії. Особливо не заборониш таке – бо подібна ахінея називається безневинно – “воєнне фентезі”…

За матеріалами Корреспондент.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру