На будівництво холодноярського козацького храму Петра Калнишевського передали грошову пожертву з Австралії

Дата: 16.10.2013
Автор:

У день Покрови отцю Василю Цирілю, настоятелю холодноярської козацької церкви Петра Багатостражального (Калнишевського) та будівничому цього храму у Буді на Чигиринщині, отаманові “Вільного козацтва Холодного Яру” Олегові Островському урочисто передали пожертву на будівництво церкви у розмірі тисячі доларів від Українського Вільного Козацтва австралійського Мельбурна. Церемонія передачі відбулася у Тернівці Смілянського району Черкащини.

У супроводжувальному листі з Австралії, підписаному Курінним Отаманом 8-го куреня ім. П.Калнишевського, сотником УВК Австралії Миколою Куликом, зокрема сказано: “В день Великого Свята Козацької Покрови наш козацький курінь разом з нашими прихильниками зібрав скромний грошовий подарунок: тисячу доларів, призначених для завершення  будівництва Церкви на хуторі Буда, які передаємо через делегацію Смілянського куреня Українського Вільного Козацтва… Для вручення Вам грошей ми уповноважили члена цієї делегації – голову Ради Козацьких Отаманів України, Наказного Кошового Отамана Українського Вільного Козацтва України в діаспорі, Генерал-хорунжого УВК Анатолія Гриву”.

Вже визначено: дарунок, переданий до Холодного Яру, буде використано для створення унікального іконостасу в козацькому стилі, загальна вартість якого складає 50 тис. доларів.

Світлана КРАВЕЦЬ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру