Російський шовініст, якого смикає від згадки імені Калнишевського, як когось від ладану, нахамив на адресу православного духівництва двох патріархатів

Дата: 13.10.2013
Автор:

Відомий російський шовініст, так званий голова громади «Соболь» Віталій Храмов прокоментував виданню “Новий регіон”  виїзне засідання Синодального відділу Української Православної Церкви Московського Патріархату, яке нещодавно пройшло в Криму і в якому взяли участь представники козацтва півострова. У ході цього засідання, зокрема, порушувалося питання про канонізацію останнього отамана Запорізької Січі – Петра Калнишевського. Однак , на думку шовініста Храмова , він не заслужив цього.
«Січ ліквідували , як бандитське лігво. Причому , власне козаків на Запоріжжі не залишилося – вони всі пішли на Кубань. Військо було відновлено : у принципі, всі старі станиці на Кубані відповідають запорізькому реєстром. Але це сталося вже без участі Калнишевського. Так що ж такого гідного канонізації він зробив ? Якби він був діячем, гідним слави Запоріжжя, то запропонував би висунути козачі сили на захист інтересів Русі. А замість цього вони були бандою серед російських земель» , – показав рівень своєї “освіченості” Храмов.
У силу свого інтелекту і рівня освіти Храмов вважає спробу УПЦ МП канонізувати останнього запорозького отамана актом духовної агресії.
«В особистому плані Калнишевський, може був і непоганою людиною. Але його ж намагаються канонізувати… як отамана банди розбійників. Це акт духовної агресії і ще один аргумент на користь того, щоб повернути екзархат в межі України. Як би нинішня влада не хотіла діяти проти нас – великоросів, Російська православна церква не є інструментом політики якої б то не було держави… Вже лунали голоси про те, щоб визнати Мазепу релігійним героєм. Тому неважко припустити, що якщо пройде єресь з канонізації Калнишевського, то наступним канонізують Івана Мазепу», – вважає Храмов.
І продовжує нести бруд на Україну та українців: “Хотілося б, щоб Патріарх Кирило та його оточення розуміли, що з тими , хто відстоює подібні проекти, з тими, хто відносить себе до створеного Кагановичем племені українців, неможливо домовитися. Тому що вони були створені, як антиросійський проект, у них прямо протилежне нашому розуміння честі, совісті і правди . Саме тому особисто я прошу Патріарха Кирила здійснити духовний подвиг і визнати очевидний факт, що в Білорусії , Російській Федерації , Україні і Придністров’ї проживає один народ – великороси, і немає ніяких висмоктаних Кагановичем з пальця українців, виведених Бронштейном білорусів, і, тим більше, немає ніяких придністровських молдаван», – упевнений шовініст .
Він так само висловив жаль, у зв’язку з тим, що під час виїзного засідання Синодального відділу УПЦ МП представники кримського козацтва не висловився проти ідеї канонізації Калнишевського.
«Їм би замість теплого прийому треба було всипати пару десятків боголіпно нагайок» , -нахабно висловився про священиків “казак” Храмов.
Крім того, він нагадав , що ” невизнана у православному світі, так звана Українська православна церква Київського патріархат” вже канонізувала останнього запорозького отамана в 2008 році.
«Якщо це новий святий єретиків, то канонізація його Російською Православною церквою стане ганебним діянням», – заявив Храмов.
Нагадаємо, шовініст Храмов був з ганьбою вигнаний з України. Рішення про негайне примусове видворення лідера кримської “казачьєй общіни “Соболь” Віталія Храмова з України до Росії із забороною в’їзду на територію нашої країни терміном на 5 років прийняв Окружний адміністративний суд (ОАС ) Криму під головуванням Тетяни Ольшанської ще в 2011 році. 11 липня Залізничний райвідділ міліції на підставі закону України ” Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства ” ухвалив рішення видворити Храмова за межі України. Приводом послужило те , що “старійшина” є громадянином Російської Федерації , а документи , на підставі яких він отримав паспорт громадянина України , – неправдиві. У своєму рішенні райвідділ наказав Віталію Храмову покинути Україну до 16 липня 2011 року та заборонив йому на 5 років в’їзд на територію країни. Однак Храмов відмовився підкорятися і подав скаргу на рішення Залізничного райвідділу в ОАС Криму. 18 липня суд відхилив позов , після чого наступного дня Віталій Храмов подав апеляцію до Севастопольського апеляційного адміністративного суду. Одночасно з цим Залізничний райвідділ звернувся до ОАС Криму з вимогою примусово видворити Храмова за межі України…

За матеріалами http://glavnoe.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру