Корвет ВМС України “Тернопіль” вирушив у Середземне море для участі в антитерористичній операції НАТО

Дата: 09.10.2013
Автор:

8 жовтня  протичовновий корвет Військово-Морських Сил Збройних Сил України “Тернопіль” під командуванням капітана 3 рангу Олега Григор’єва вирушив із Севастополя у Середземне море з метою виконання завдань антитерористичної операції НАТО “Активні зусилля”. Про це “Козацькому краю” повідомили у РМЦ Міноборони України.

Під час патрулювання у визначеному районі Середземного моря екіпаж українського корабля здійснить практичні дії з моніторингу цивільного судноплавства, збору та обліку інформації щодо підозрілих суден, їх супроводження та огляду, супроводження суден з особливо важливими вантажами, протимінного забезпечення цивільного судноплавства. На борту “Тернополя” перебуває оглядова команда у складі членів екіпажу та підрозділу морських піхотинців.

Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України адмірал Юрій Іл’їн під час проводів корабля зазначив, що корвет “Тернопіль” своєю участю в операції “Активні зусилля” робить шляхетну справу для флоту і держави. Керівник виду Збройних Сил висловив впевненість, що екіпаж із честю виконає усі завдання.

Особовому складу також зачитали привітання від керівника регіону, який здійснює шефство над кораблем – голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна. Губернатор побажав морякам успішного плавання і щасливого повернення в рідну базу.

З напутніми словами до екіпажу також звернулися помічник Міністра оборони України адмірал запасу Віктор Максимов, депутат Севастопольської міської ради Петро Кудряшов, голова Ради організації ветеранів ВМС України контр-адмірал запасу Віктор Носенко, директор підприємства “ОСТОВ” Леонід Соболев.

Довідка. Практична фаза антитерористичної операції НАТО “Активні зусилля ” у Середземному морі розпочалася 6 жовтня 2001 року.

Відповідно до угоди між Україною та Північноатлантичним альянсом про участь України у військово-морських операціях на Середземному морі, держава надає підтримку Альянсу шляхом залучення до операції кораблів та оглядових команд Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Мета операції – запобігання незаконному переміщенню зброї, наркотиків, попередження терористичних актів, торгівлі людьми та здійснення контролю за судноплавством.

Попередній раз “Тернопіль” виконував подібне завдання у Середземному морі наприкінці 2010 року. Крім нього в операції від ВМС ЗС України свого часу також брали участь фрегат “Гетьман Сагайдачний” і корвет “Луцьк”. До речі, нині фрегат “Гетьман Сагайдачний” вже прибув до берегів Сомалі, де займатиметься полюванням на піратів…

Підготував Ігор АРТЕМЕНКО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру