Студенти з Камеруну: “Під прапором УПА не вбивали темношкірих . При чому тут расизм чи фашизм ? “

Дата: 08.10.2013
Автор:

Камерунці з червоно-чорним прапором - біля НСК "Олімпійський" в Києві

На захист наших ультрас стали гості з Африки…
Український футбол підозрюється в расизмі , екстремізмі і неонацизм . В останні дні вболівальники добре дізналися , що таке FARE , хто її очолює і як до моніторингу цієї організації прислухається ФІФА.
Нашу збірну покарали матчем без глядачів через поведінку уболівальників на львівському матчі Україна – Сан-Маріно .
Через кілька днів в Цюріху буде розглянуто апеляцію ФФУ. Поки футбольні керівники знаходять останні аргументи на захист українських вболівальників і збірної, журналісти зустрілися зі студентами з Камеруну поговорити про український футбол .
- Живемо і вчимося в Україні майже 5 років – розповідає українською мовою з легким акцентом Ромарік . – У червні ходили на НСК ” Олімпійський” підтримувати збірну Камеруну в товариському матчі з Україною . Ніяких проблем з місцевим населенням там не зазнали .
- Ти вивчаєш в інституті історію України . Що тобі відомо про червоно -чорний прапор УПА ?
- В Україні люди позитивно налаштовані загалом і в цілому . Як і в будь-якій країні є маленька частина тих , які використовують ситуацію , щоб зробити гірше . Повторюся , такі люди є в кожній країні , але у вас вони не помітні настільки , як в інших країнах. Я не проти будь-яких знаків або прапорів. Ми з Камеруну, а на нашій футбольній емблемі зображений лев . І що скаже тепер ФІФА ? На відміну від прапора Великобританії , наприклад , під прапором УПА не вбивали темношкірих , при чому тут расизм чи фашизм ? Люди використовують певні символи , які в якийсь момент історії стали символами державності , патріотизму , національного становлення . Як же можна противитися цьому ?
- Твоє ставлення до Бандери і Шухевича?
- Треба поважати свою історію. Що було, те було. У минулому столітті вони зробили все можливе для незалежності України , намагалися виправдати очікування людей . Якщо ми зрозуміємо мотиви їх вчинків в тих чи інших політичних ситуаціях , то самі в найближчому майбутньому навчимося робити правильний вибір , куди варто рухатися. Повторювати помилки – означає неможливість держави нормально управляти. Повертаючись до футболу , заповнені стадіони – це гроші , в тому числі у державну скарбничку …

Чому так жорстко почали питати з України ? Наскільки я цікавлюся футболом , в сусідніх країнах , у тій же Росії , де пройде чемпіонат світу , ситуація в цій сфері набагато більш запущена . Ось де необхідно діяти!
Джерело: 1927.kiev.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру