Козаки з Федерації Бойового Гопака повернулися з американського турне

Дата: 07.10.2013
Автор:

З поїздки до Сполучених Штатів Америки повернулись представники делегації Міжнародної Федерації Бойового Гопака.

До складу української делегації увійшли віце-президент Федерації Петро Велінець, його учні Микола Басистий та Микола Деменко, а також Марія Пахолок та її донька Олена Пахолок.

У США День Незалежності України святкують 20 днів, тому щовихідних у різних містах проходили фестивалі української культури, які організовувала українська діаспора.

Американське турне послідовників традиції стародавнього мистецтва відбулося в рамках культурно-просвітницького проекту фонду FRAC “Звичаєві Школи спадкоємців мудрості прадідів”. Кoзаки розпочинали своє турне на побережжі Атлантичного океану у Нью-Йорку.

З ініціативи і по запрошенню благодійного фонду FRAC та створеного ним музею Трипілля у Нью-Йорку, делегація Міжнародної федерації бойового гопака взяла також участь у фестивалях української культури великої Метрополії (Нью-Йорк, Нью-Джерзі, Філадельфія, Стенфорд) а також у Вашингтоні, Чікаго (де ще з 1997 року постійно діє Школа Бойового Гопака) та Клівленді. .

Козаки з України виступили і перед високоповажними американськими представниками в ООН в Українському Інституту Америки в Нью-Йорку.

www.vse.rv.ua

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру