Слідом за Президентом Грузії, Президент Литви з трибуни ООН розкритикувала Росію за дії щодо сусідніх держав

Дата: 01.10.2013
Автор:

Президент Литви Даля Грібаускайте піддала критиці тиск Росії на держави Східного партнерства , а також на свою країну , яка в даний час головує в Євросоюзі.
Про методи , за якими впізнається Москва , вона розповіла в четвер з трибуни ООН , при цьому жодного разу не вживши слів « Росія » або « РФ».
“Сьогодні ми живемо в 21- му столітті , але є ще ті , хто хоче нав’язати іншим певний шлях розвитку , використовуючи економічний тиск , енергетичні важелі , інформаційні методи , спотворену інформацію або загрози” , – зазначила Грібаускайте.
Вона вказала , що країни Східного партнерства “стикаються з торговими обмеженнями , заборонами на товари , маніпулюванням цінами на енергоносії , використанням тиску та проявами відкритої неповаги в інформаційному просторі” .
При цьому президент додала , що подібний тиск виявляється і на Литву , згадавши про ” молочної ” війни , необгрунтованих затримках перевезення вантажів , а також перешкоди для мандрівників.
Нагадаємо , днем раніше з трибуни ООН Росію за тиск на сусідні країни розкритикував президент Грузії Михайло Саакашвілі , під час виступу якого російські дипломати залишили зал Генеральної Асамблеї.

www.ukrinform.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру