Експерт Центру досліджень визвольного руху навчав Донецьк шукати правду в архівах КГБ

Дата: 28.09.2013
Автор:

27 вересня експерт із доступу до архівів Центру досліджень визвольного руху Ігор Кулик прочитав у Донецьку публічну лекцію на тему “Про що розповідають архіви КГБ?”.

Відкриття архівів комуністичних спецслужб в Україні стало унікальною можливістю для науковців усього світу подивитися на функціонування тоталітарного режиму зсередини, опираючись на його ж документи.

“Зараз завдяки цим архівам люди можуть знаходити інформацію про своїх репресованих родичів, історики мають можливість ґрунтовно досліджувати цей період, першими відкриваючи секрети найбільшої країни Європи з найменш вивченим минулим”, — зазначив Ігор Кулик.

Також на заході відбулася презентація довідника “Право на правду. Практичний порадник із доступу до архівів” та нещодавно запущеного Електронного архіву Українського визвольного руху avr.org.ua.

Організатор заходу — Центр досліджень визвольного руху, в рамках проекту “Знати як: розробка концепції забезпечення відкритого доступу до архівів карально-репресивних органів СРСР” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру