На Львівщині завершилися спільні військові навчання ЗС України, Канади, Польщі та Литви

Дата: 23.09.2013
Автор:

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершилось багатонаціональне тактичне навчання “Кленова арка-2013”, – повідомляють “Козацькому краю” у РМЦ Міноборони України. У цьогорічному навчанні взяли участь понад 500 військовослужбовців Збройних Сил України, Канади, Польщі та Литви, було залучено близько півсотні одиниць військової техніки.

Підрозділи багатонаціонального батальйону успішно виконали завдання із блокування визначеного району та пошуку незаконних збройних формувань. Військовики професійно відреагували на засідку противника та у тісній взаємодії із вертольотами Мі-8 та Мі-24 знищили його. Також вони продемонстрували навички із здійснення конвоювання та протидії саморобним вибуховим пристроям.

Із перебігом подій заключної фази багатонаціонального тактичного навчання “Кленова арка-2013” ознайомились гості та представники засобів масової інформації. Зокрема, цього дня на військовий полігон завітали голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Трой Баррі Лулашник, виконуючий обов’язки начальника штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Петро Нікитенко, начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, командувач Сухопутних військ ЗС Литовської Республіки генерал-майор Алмантас Лейка, представник Сухопутних військ Збройних сил Канади полковник Джозеф Шіплі, командувач Високомобільних десантних військ ЗС України полковник Олександр Швець, командир багатонаціональної бригади ЗС Польщі полковник Даріуш Соботка та інші.

– Проведення подібних міжнародних навчань сприяють вирішенню складних ситуацій та безпеці у всьому світі, – висловив думку Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Трой Баррі Лулашник.

Він високо оцінив дії підрозділів багатонаціонального батальйону та особисто подякував військовослужбовцям країн-учасниць за професіоналізм.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук, у свою чергу, висловив сподівання, що з року в рік підготовка миротворців за участю України відбуватиметься на більш професійному рівні, адже в нашій державі є всі необхідні для цього можливості. Зокрема, він відмітив стрімкий розвиток навчально-матеріальної бази Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ та високу професійність українських військових, які залучаються до проведення подібних заходів.

– Унікальна інфраструктура Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ, помножена на цілеспрямованість керівництва цього навчального закладу, є невід’ємними складовими для професійної підготовки не лише українських та іноземних миротворців, але й штатних підрозділів вітчизняного війська, – зазначив Віктор Шемчук.

Начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, у свою чергу, зауважив, що проведення подібних заходів також сприяє належному рівню підготовки не лише бойових підрозділів Українського війська, але й майбутніх офіцерів, які навчаються у видовому виші.

– Курсанти Академії, які беруть участь у подібних навчаннях, мають можливість обмінятись досвідом із військовослужбовцями інших країн, а також підвищити рівень своєї мовної підготовки, – розповів він.

Довідка. Навчання серії “Кленова Арка” по черзі проходять у Польщі, Литві та Україні з 2003 року. Військовослужбовці цих трьох країн під керівництвом інструкторів із Канади навчаються спільно діяти за сценарієм миротворчих операцій у складі одного багатонаціонального підрозділу. Цьогорічне навчання стало вже десятим у серії та найбільшим за обсягом завдань та кількістю особового складу і техніки.

Батальйон для проведення навчання сформували із підрозділів 80-го окремого аеромобільного полку Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, механізованого батальйону імені Великої княгині Беруте збройних сил Литовської Республіки та 21-ї стрілецької бригади збройних сил Республіки Польща. Багатонаціональне миротворче формування цього року відпрацьовувало десятки різноманітних завдань, які найчастіше виконують миротворчі контингенти під час воєнних операцій. Зокрема, досвідчені інструктори збройних сил Канади навчали учасників діям у населених пунктах, звільненню заручників, захопленню будівель, під час патрулювання у пішому порядку та на техніці, конвоювання вантажів та протидії саморобним вибуховим пристроям.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру