Кваснєвський-Україні: “Ані кроку назад, позаду – Москва!”

Дата: 22.09.2013
Автор:

Колишня держсекретар США Хіларі Клінтон заявила, що підтримує європейську інтеграцію України. Про це вона сказала, виступаючи на заході з нагоди «Ялтинської європейської стратегії».

«Ми не маємо голосу в Євросоюзі, але ми сподіваємося і вітаємо інтеграцію України в ЄС, – цитує Клінтон «Українська правда». – Ближчі стосунки з Євросоюзом – це краще для України, ЄС та всього світу».

Вона висловила задоволення тим, що уряд схвалив текст угоди про асоціацію.

«Політичні лідери, які представляють різні регіони, різні сили, ідуть разом під керівництвом президента для досягнення цієї мети», – сказала колишня держсекретар.

Вона зазначила, що українська продукція, включно з «чудовим шоколадом», може бути експортована до будь-яких країн світу. Ця репліка зірвала оплески в залі, а присутній власник кондитерської корпорації Roshen Петро Порошенко помахав Клінтон зі свого місця.

За словами Клінтон, «Україна на перехресті ухвалення великих рішень: або Україна досягне євроінтеграції, або пасивно втратить шанс, або інші сили зможуть домогтися для України іншого майбутнього».

За інформацією видання, пізніше в ході 10-ї щорічної Ялтинської зустрічі YES екс-президент Польщі Олександр Квасьнєвський заявив, що у разі, якщо Україна буде асоційованим членом Євросоюзу, її відносини з Росією будуть тільки кращими, а не гіршими.

«Не хвилюйтеся: якщо Україна буде асоційованим членом Євросоюзу, у вас будуть кращі відносини з Росією, а не гірші. Таке у мене пророцтво», – заявив Кваснєвський.

«Вашим гаслом і розумінням вашого становища має бути популярна фраза з радянського кіно – «Ані кроку назад, позаду – Москва!», – напівжартома додав екс-президент Польщі. Таку репліку усі присутні в залі сприйняли сміхом і бурхливими оплесками.

Нагадаємо, голова комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок в рамках Ялтинської зустрічі YES назвав термін для вирішення справи Тимошенко.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру