Думка експерта: Росія була б не проти втягнути Україну в скандал, пов’язаний зі зброєю

Дата: 14.09.2013
Автор:

Росія зацікавлена втягувати Україну у скандали, наприклад, щодо продажу зброї до Сирії. Особливо напередодні прийняття рішення щодо угоди про асоціацію з Євросоюзом, – вважає колишній генеральний директор Державної компанії з імпорту та експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук.

У коментарі ZAXID.NET він повідомив: «Я переконаний, що Україна, яка чітко виконує всі взяті на себе міжнародні зобов’язання, не поставляла до Сирії жодної зброї чи засобів знищення людей. Але те, що Російська Федерація перш за все зацікавлена, особливо перед підписанням угоди про асоціацію з Європейським Союзом, показати Україну з дикунського боку… Це буде відбуватися».

Сергій Бондарчук розповів, що у торгівлі зброєю є велика конкурентна війна між постачальниками зброї.

«Це – не цукерки «Roshen», це – політичні впливи держави, співвідношення політичних впливів. Ніхто не зацікавлений, щоб Україна була країною, яка торгує сучасними технологіями і сучасною зброєю. Як би там не було, нас хочуть бачити сировинним придатком. Тому завдання політиків від влади і опозиції – дуже обережно ставитися до таких питань… Це частково боротьба за президентство 2015 року. Президент, думаю, собі навіть не уявляє, які небезпеки може нести ця галузь», – сказав він.

Нагадаємо, 9 вересня видання The Washington Post на підставі результатів дослідження неурядової організації C4ADS повідомило, що через український порт «Октябрськ» у Миколаївській області, ймовірно, здійснювалися поставки російської зброї для режиму Асада у Сирії. У порту заперечили факт поставок зброї до Сирії. Також цю інформацію заперечили у МЗС.

Додамо, що 27 серпня на зустрічі європейських і американських дипломатів з керівництвом сирійської опозиції Західні країни попередили сирійську опозицію, що протягом кількох днів розпочнеться військова операція проти режиму Башара Асада. Влада Сирії приготувалася до військового ударузахідних держав і обіцяє завдати удари у відповідь.

Військову операцію в Сирії підтримують уже 25 держав. Росія заявила про неприйнятність цих  планів.

Джерело: ZAXID.NET

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру