Українські військові гелікоптери у Ліберії контролюють ситуацію на повітряних кордонах шести африканських держав

Дата: 09.09.2013
Автор:

Сьомий місяць поспіль наші співвітчизники з 56-го окремого вертолітного загону продовжують виконувати польотні завдання на вертольотах типу Мі-24 та Мі-8 над територією Ліберії та Кот-д’Івуару (Західна Африка). Минулого тижня екіпажі зі складу окремої авіаційної групи Операції ООН у Кот-д’Івуарі на вертольотах Мі-24 виконали патрулювання, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ над територією держави і прикордонною місцевістю зі сторони Ліберії. Про це “Козацькому краю” повідомляють у РМЦ Міністерства оборони України.

У той же час пілоти на Мі-8 здійснили перевезення миротворців інших контингентів, персоналу Місії, місцевих мешканців, вантажів, евакуацію та медичне транспортування. Для здійснення повітряного перевезення військовослужбовців та евакуації хворих піднімалися екіпажі, які знаходилися у режимі 45-хвилинної готовності до виконання завдання “Stand by”. Незважаючи на сезон тропічних дощів, протягом однієї льотної зміни було здійснено 24 польоти, наліт склав понад 26 годин.

Окрім того, з нагоди Дня авіації у базовому таборі 56-го окремого вертолітного загону пройшли святкові заходи. Під час урочистого шикування командир загону військовий льотчик 1 класу полковник Петро Пліс зачитав вітальні телеграми від керівництва держави, оборонного відомства, Збройних Сил України та Місії ООН у даній африканській державі.

– Ваша відмінна бойова та морально-психологічна підготовка та патріотизм є запорукою успішного виконання завдань, які стоять сьогодні перед нами, – зазначив полковник Петро Пліс. – Вже понад місяць у зоні відповідальності особового складу 56-го загону не тільки територія Ліберії, а й Кот-д’Івуару. Тепер українські миротворці контролюють ситуацію на кордонах Ліберії, Сьєрра-Леоне, Гвінеї, Кот-д’Івуару, Малі та Буркіна Фасо.

З нагоди свята за досягнуті успіхи в бойовій підготовці, сумлінне виконання службових обов’язків група українських миротворців була нагороджена грамотами та заохочена подяками.

Тим часом, українські солдати відзначені і в Косово - на американській військовій базі “Bondsteel” відбулася урочиста церемонія нагородження кращих солдатів та сержантів Багатонаціональної бойової групи (БНБГ) “EAST” сил KFOR.

Кожного місяця командири національних контингентів представляють вищому командуванню для заохочення військовослужбовців рядового та сержантського складу своїх підрозділів, які найкраще себе проявили під час виконання бойових завдань, у спільних навчаннях, спортивних та інших заходах.

Церемонію проводили командир Багатонаціональної бойової групи “EAST” полковник американської армії Девід Вудс та головний сержант БнБГ Шеріл Ліон.

Номінантів оцінювали за показниками у військово-професійній, військово-спортивній, стрілецькій дисциплінах, прояві лідерських якостей та за багатьма іншими критеріями.

Як зазначив у своїй промові полковник американської армії Девід Вудс, сержант – це лідер для солдатів, взірець для підлеглих та опора для командира.

– Одягнувши сержантські погони ви взяли на себе велику відповідальність і повинні її неухильно дотримуватись, незважаючи на всі труднощі, що виникають у ході виконання миротворчої місії, – наголосив американський офіцер.

Від українського національного контингенту диплом кращого сержанта місяця Багатонаціональної бойової групи “EAST” отримав начальник обслуги – начальник зарядно-акумуляторної станції прапорщик Роман Бабатенко, а диплом кращого солдата БнБГ “EAST” – стрілець-радіотелефоніст молодший сержант Ілля Драчук.

Варто додати, що отримавши дипломи-визнання місяця дані військовослужбовці згодом матимуть змогу поборотися за відповідні відзнаки у номінаціях на кращого солдата та сержанта Багатонаціональної бойової групи “EAST” сил KFOR кварталу.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру