Привіт Москві від Порошенка: нардеп переконаний, що в Росії вже сумують без українських ракет, літаків і… тортів

Дата: 07.09.2013
Автор:

“Ситуація з блокуванням українських товарів у Росією не має ознак торговельної війни. Це є протистояння. Протистояння, для того, щоб досягнути з боку Російської Федерації їх геостратегічних інтересів», – заявив народний депутат України Петро Порошенко, зазначивши, що мета таких дій Москви не економічна, а політична. Про це повідомляє Тиждень.ua.

Водночас він наголосив, що Росії економічно не вигідно блокувати українські товари. «Український інтерес є в Російській Федерації. Росіяни зацікавлені використовувати і наші літаки, і наші ракети, і вибачте, їсти Київський торт і споживати Roshen. І сьогодні сумують без цього!», – сказав Порошенко.

На думку парламентарія, своїми діями Росія порушила правила Світової організації торгівлі, згідно з якими, зокрема, фітосанітарні заходи та заходи безпеки не можуть прийматись в такий спосіб без інформування країни-походження товару і проведення спільного негайного розслідування.

Порошенко вважає, що у відповідь Україна має діяти виключно у правовому полі. «Тільки в такий спосіб ми зможемо підписати угоду про зону вільної торгівлі та налагодити ефективні партнерські стратегічні відносини з Росією. Але це мають бути добровільні відносини вільного волевиявлення громадян. А не під будь яким тиском, бо це принижує мене, як громадянина, і мою державу», – підкреслив нардеп.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру