Росіян лякають перспективою того, що Україна забере собі Кубань

Дата: 01.09.2013
Автор:

Кубани предложено отсоединяться от России и войти в состав Украины” – під таким заголовком опубліковано матеріал про святкування в Києві 221-ї річниці освоєння Кубані українськими козаками. Цю cтаттю журналіста Сєргєя Рульова опублікувало російське видання “Новый регион 2″ (www.nr2.ru)

Процитуємо господіна Рульова у перекладі українською мовою:

“Кубань оголошена територією геополітичних інтересів України , – такі підсумки мітингу , що пройшов у суботу в центрі Києва з нагоди 221- ї річниці освоєння берегів річки Кубані запорізькими козаками за указом імператриці Катерини Великої .

«Ми прагнемо оголосити сучасну Україну правонаступницею Української Народної Республіки , ми маємо офіційне право, і кубанці також нас підтримують і мають право ставити питання про відродження Української Кубанської Республіки , і про об’єднання наших двох братніх народів в єдину незалежну українську державу. Переконаний, з часом саме так і станеться. Ми чітко знаємо , що Україна там , де є українці . Українці завжди один одного підтримували , і ми сьогодні відзначаємо 221 річницю офіційної українізації Кубані , як Кубань стала офіційно українською землею » , – заявив на мітингу голова Спілки офіцерів України капітан першого рангу у відставці Євген Лупаков .

Глава секретаріату головного проводу Конгресу українських націоналістів Володимир Манько продовжив думку свого старшого колеги , назвавши Кубань територією геополітичних інтересів України .

« Про це повинні заявити наші президенти і уряд, і налагоджувати з Кубанню не тільки культурні зв’язки , а й економічні . Однак , цього не слід очікувати від діючої влади , яка замість того , щоб захищати інтереси держави – ​​зраджує їм », – зазначив Володимир Манько.

«Коли почалася Друга світова війна , той ген , який більшовики не змогли придушити , він знову спрацював як в українців , так і у кубанських козаків – деяка частина козацтва понадіялася на німців , що прийдуть німці і виженуть більшовиків і допоможуть створити державу , а потім об’єднатися з незалежною Україною . На жаль цього не сталося , але там на Кубані діяла така кубанська повстанська армія , як УПА на Україні . Вони мали гарний зв’язок , ОУНівці регулярно відвідували Кубань , і цим процесом керував оунівець – бандерівець з східної України дід Очерет. Після поразки у національно-визвольній боротьбі ми всі опинилися в єдиному концтаборі – Радянському Союзі. Після розвалу Союзу на Кубані українська свідомість підвищилася , але вона повинна бути більш активною. Цим має займатися українська держава … Кубанське питання дуже важливе , по-перше – це культура , а потім і економіка. Через Кубань ми маємо вихід на Кавказ до наших братів грузинів . Звідти – на багатий на енергетику Іран і Ірак , Туреччину. Через Грузію і Кубань ми можемо прокладати собі нафтопровід і , таким чином , вирішувати наші економічні та геополітичні інтереси. І коли в Україні до влади прийдуть українські націоналісти , це питання з Кубанню буде поставлене дуже серйозно , там наші національні інтереси » , – відрізав Манько.

Мітинг проходив під сильним дощем і зібрав близько 50 людей – переважно літніх людей.

Серед ораторів були і представники Кубанського земляцтва.

Відповідаючи на запитання кореспондента « НР » , чому кубанці , які завжди вірою і правдою служили царю й Батьківщині , об’єдналися з мазепинцями – бандерівцями , керівник земляцтва Іван Петренко (переконливо просив кореспондента не знімати його на фото і відео) відповів :

«Ці партії співчувають українцям Кубані і тим кубанцям , які тут , прагнуть до єдності культурного , історичного , духовного . Тому я не бачу ніяких перешкод співпрацювати і з Рухом , і з КУНом , і зі «Свободою» , і з іншими партіями України , які підтримують наші ідеї. Це може бути і БЮТ , і Партія регіонів і всі ті , кому не байдужа доля українців на Кубані і в Україні взагалі , не байдужа доля самої України . Так , кубанське козацтво завжди було віддане російському царизму , це було так , так це є і зараз. Збройне кубанське козацтво відстоює ідеї РФ , вони є частиною РФ , але ми говоримо про історичну зв’язку , про підтримку духовних традицій , що вони є українцями… Вони є спадкоємцями запорізьких козаків , вони це пам’ятають і роблять свою справу. Ми намагаємося встановити духовну , культурну , наукову та громадську зв’язок з усіма українцями Кубані , які не байдужі до України , до свого коріння » , – сказав Петренко.”

NR2.ru : http://www.nr2.ru/kiev/457416.html

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру