Європарламент закликає на самміті “двадцятки” відбити Росії бажання заважати Україні на шляху євроінтеграції

Дата: 01.09.2013
Автор:

На засіданні комітету закордонних справ Європарламенту з “українського питання”, крім гучних заяв, євродепутати запропонували й реальні заходи щодо підтримки України.
“Угода не має бути підписана у Вільнюсі, – несподівано для всіх почав промову Павел Коваль, – її мають підписати вже завтра чи післязавтра в Києві або Брюсселі. Ми бачимо шалений тиск Москви, треба діяти”.
Він заявив, що Путін відкрив очі всім, хто досі сумнівався в намірах Росії. Тому Європарламент якнайшвидше має висловити офіційну підтримку Україні.
Європарламентарі вирішили звернулися до керівників ЄС, аби ті підняли питання російської торгової агресії Росії на наступному саміті Великої двадцятки в Санкт-Петербурзі .
“Маємо активніше працювати з Росією та підняти українське питання на наступному саміті великої двадцятки 5-6 вересня в Санкт-Петербурзі”, – повідомив Яцек Саріуш-Вольский.
“Ми підготуємось до саміту Великої двадцятки, СОТ також має бути частиною цього процесу”, – зауважив німецький парламентар Вольфанг Крайсл-Дюрфлер.
“В комітеті зійшлись, що дії Росії неприйнятні. Звернулися до Єврокомісії дати їм чітку оцінку й вказати на це на саміті Великої двадцятки”, – резюмував голова комітету Ельмар Брок.
Посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв подякував за підтримку в ситуації з торговими проблемами з Росією.
“Україна віддана досягненню прогресу у виконанні критеріїв для підписання Угоди. Ми дотримуємось своїх зобов’язань”, – заявив він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру