Генсек ГУАМ переконаний: євроінтеграція України покладе початок новому простору співпраці на пострадянських теренах

Дата: 26.08.2013
Автор:

Доля України – бути регіональним лідером, а її євроінтеграція тільки поглибить співробітництво в рамках ГУАМ. Таку думку висловив Генеральний секретар ГУАМ Валерій Чечелашвілі в інтерв’ю телеканалу БТБ.

“Україна – велика європейська держава, з якою неможливо не рахуватися. Україна приречена на те, щоб грати дуже серйозну роль, роль регіонального лідера, в південно-східній Європі”, – зазначив генсек ГУАМ.

На думку Чечелашвілі, підписання угоди про асоціацію з ЄС, яка очікується на

Вільнюському саміті в листопаді, тільки поглибить співпрацю України в рамках ГУАМ. За його словами, зона вільної торгівлі, утворена країнами ГУАМ Грузією, Україною, Азербайджаном і Молдовою, функціонує на тих же принципах, що і ЄС. Тому євроінтеграція цих країн відкриє нові можливості для співпраці.

Генсек ГУАМ вважає, що взаємодія на пострадянському просторі і асоціація з ЄС – не суперечать один одному, а є взаємодоповнюючими тенденціями. У майбутньому, прогнозує політик, наша держава разом з іншими країнами ГУАМ сформує новий простір співпраці в південно-східній Європі.

“І дуже важливо в цьому сенсі, що український уряд, українські президенти демонструють послідовність і прихильність цього європейського курсу, це дуже важливо, я думаю, що відповідне підтвердження буде дано і європейським прагненням як Грузії, так і України, на майбутньому саміті Європейського союзу в Вільнюсі, на який ми всі покладаємо дуже великі надії “, – переконаний Чечелашвілі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру