У Росії 150 пензюків погралися у “гражданскую вайнушку в Украінє”

Дата: 22.08.2013
Автор:

На минулих вихідних в Пензенській області (Росія) 150 осіб грали в страйкбол (військово-спортивна гра з використанням пневматичної зброї) за мотивами скандальної книги луганського письменнка Глєба Боброва «Эпоха мертвородженных». За сюжетом книги та гри, яку назвали «Вторгнення», в Україні, розколотій на дві частини – проросійську і прозахідну – почалася громадянська війна, і росіяни в якості добровольців беруть участь у військових діях, вбиваючи українців.
«Перемогла в підсумку східна Україна (проросійська частина – Авт.). Ми плануємо робити серійні ігри за цією ж книгою. Я вважаю, що описані події цілком можуть відбутися насправді », – розповів виданню “Сегодня” Сергій Нечай, організатор і учасник гри.
Нічого страшного в інсценуванні Сергій не бачить: «Я знаю, що страйкболісти в Україні грають в Чеченську війну, а у нас ця тема – табу. І ми спокійно ставимося до таких речей, тому що це тільки гра, і це не по-справжньому », – каже Нечай.
У автора книги ставлення до гри неоднозначне: «З одного боку, мені приємно, бо це визнання. З іншого боку, політичний флер мене засмучує. Я ж хотів попередити про те, що може статися, якщо почнеться громадянська війна, але ніяк не прагнув до розпалювання міжнаціональної ворожнечі », – повідомив Гліб Бобров.
На думку політолога Костя Бондаренка, це провокація: «Такі ігри навряд чи сприяють взаєморозумінню між українським і россіійскім народами. Я думаю, що на це має відреагувати наш МЗС», – вважає політолог.
У МЗС же на гру пензюків-страйкболістів реагувати не збираються: «До нас про це ніяких сигналів не надходило, тому навряд чи ми будемо виступати з офіційною заявою», – зазначив спікер міністерства Євген Перебийніс.
Психолог Олексій Васильєв називає гру в громадянську війну проявом “нарцисизму малих відмінностей»: «Не думаю, що страйкбол призведе до реальних конфліктів. Але це черговий сигнал нелюбові росіян до українців, – це факт », – говорить Васильєв.
Його думку підтримує заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник: «Дурень думкою багатіє – ось що я можу про це сказати. Це ще одне підтвердження того, що росіяни нам ніякі не брати. Але ходів у відповідь ми робити не будемо. Патріотизм треба виховувати любов’ю до своєї батьківщини, а не ненавистю до чужого », – вважає Мохник.

Джерело: “Сегодня”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру