Презентовані у Києві, нові видання Історичного клубу “Холодний Яр” вирушають на Франкфурт і Мюнхен

Дата: 22.08.2013
Автор:

На світлині Дмитра Колоші – Степан Нагірний та Роман Коваль

21 серпня 2013 р. в Національному музеї  Тараса Шевченка презентовано репринтне перевидання маловідомого видання 1912 року “Історії України-Русі” Миколи Аркаса та фотоальбом про вшанування холодноярських героїв “Свято, що кличе до бою”.

Участь у презентації взяли упорядник книг Роман Коваль, ініціатор перевидання “Історії України-Русі” Степан Нагірний, журналістка радіо “Промінь” Ірина Плехова та народний депутат України Юрко Сиротюк, меценат одного з видань, – повідомили “Козацькому краю” у прес-службі Історичного клубу “Холодний Яр”.

Євген Стеблівський з Одеси представив свою книжку про повстанський рух на Черкащині “Звенигора”, а Володимир Белінський, автор книжок “Країна Моксель” і “Москва ординська”, розповів про значення Миколи Аркаса в освідомленні українського народу. “В час, коли про нас говорили лише як про малоросів і хохлів, – сказав Володимир Білінський, – Аркас і Яворницький буквально прокричали, що Україна є і має свою велику історію”.

На презентації пролунало чимало гайдамацьких, повстанських і стрілецьких пісень, які виконав кобзар з Черкащини Михайло Коваль та дует у складі Гриця Лук’яненка та Володимира Самайди, а кобзар Тарас Силенко заспівав пісню про Русь – “Ой, світло світла, єси, ти, земле древньоруськая”.

Нові книжки викликали значний інтерес киян на гостей Києва. Був аншлаг.

Наступні презентації цих та інших книг Історичного клубу “Холодний Яр” відбудуться у Німеччині: на День незалежності у Франкфурті-на-Майні, а 25 серпня – у Мюнхені.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру