Став доступним кириличний домен “.УКР”

Дата: 21.08.2013
Автор:

Віднині став доступним домен “.УКР”. Тож, набирати назви українських сайтів невдовзі можна буде не латинськими буквами, а кирилицею. Таким чином, Україна ввійшла в тридцятку країн, які мають власні національні домени.
Володимир Семиноженко, голова Держагентства з питань науки, член Урядового комітету Інтернет-корпорації з надання імен та номерів (GAC ICANN) від України заявив:
- Ми дуже серйозно проаналізували всі помилки, які зробили наші колеги з сусідніх країн, і таким чином готові до такого серйозного кроку. Це подія для світової мережі Інтернет і для України. Я хочу відзначити, що реєстрація в національному кириличному домені почалася саме напередодні Дня Незалежності.
Від 22 серпня національний домен буде відкрито для так званої пріоритетної реєстрації, яка триватиме 4 місяці й передбачатиме декілька етапів. Впродовж першого місяця у домені .УКР реєструватимуться органи державної влади, потім – органи місцевого самоуправління, географічні назви, власники торгівельних марок, інших об’єктів інтелектуальної власності та окремі категорії заявників. Після цього реєстрація в національному домені стане відкритою для всіх бажаючих. У перспективі українці також отримають можливість користуватися кириличними адресами електронної пошти.
Фахівці запевняють: ціна за реєстрацію обійдеться щонайбільше в 250 гривень.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру