Більшість громадян України досі вважають Незалежність держави великим здобутком нації

Дата: 21.08.2013
Автор:

Якби референдум щодо проголошення державної незалежності України відбувався найближчим часом, більшість громадян (56,0%) знову підтримали б Незалежність. Такі результати соцопитування, проведеного Центром Разумкова, пише zn.ua.

Разом з тим, майже кожен п’ятий житель України (20,7%) проголосував би проти. 11,4% не брали б участі у референдумі, а 11,8% не змогли відповісти.

При цьому 47,2% опитаних вважають, що Україна не є самостійною державою проти 38,8% тих, для кого Україна відбулася як незалежна держава.

Більшість громадян України (61,0%) вважають День Незалежності святом (15,2% опитаних відповіли, що День Незалежності для них – “дійсно велике свято”, 45,8% – “звичайне свято, як і інші офіційні свята”). 36,5% не вважають День Незалежності святом (30,4% дають відповідь, що для них це “не свято, а звичайний вихідний день”, 6,1% – що взагалі “цей день повинен бути робочим”).

Переважна більшість опитаних (80-90%) висловили позитивне ставлення до атрибутів державності України – прапор, герб, гімн, державної мови (української) і грошової одиниці (гривні).

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 18 по 24 липня 2013 року. Було опитано 2011 респондентів старшиїх 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі.

Опитування здійснювалося у 132 населених пунктах (із них 79 міських та 52 сільських). Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% .

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру