Під посольством РФ у Києві пройшла акція із закликом бойкотувати російські товари

Дата: 18.08.2013
Автор:

Під посольством Російської Федерації в Києві пройшла акція проти призупинення ввезення українських товарів до Росії, повідомляє Gazeta.ua.

Близько двох десятків учасників акції закликали українців місяць бойкотувати російські товари. Також вони вимагали, щоб влада й опозиційні сили належним чином відреагували на дії Росії.

“Зараз мають об’єднатися всі – і влада, й народ, й припинити цю агресію. Вона (Росія – Gazeta.ua) повинна зрозуміти, що ніхто силою нас не зажене до Митного союзу. Україна вільна і буде будувати відносини з сусідами на рівноправних засадах. Тому ми закликаємо владу чинити так само й хоча б на тиждень заблокувати російські товари. Також ми закликаємо народ до місячного бойкоту”, – зазначив голова організації “Наступ” Руслан Цекелі.

У ході своєрідного перформансу активісти розклали на столі товари російських виробників, які продаються в Україні: пиво, мінеральну воду, консерви, шоколад і пакети мобільного оператора МТС. Потім товари облили запальною рідиною й підпалили.

Фото Олеся Дубовик / Gazeta.ua 

“Це була символічна акція, щоб всі зрозуміли, що в Україні є люди, які готові відстоювати свої права. Це поки перша попереджувальна акція. Ми хочемо, щоб Росія зрозуміла, що українці вміють захищати свої інтереси”, – підкреслив Цекелі.

“Тому нам треба готуватися до тримісячної боротьби, щоб допомогти українській владі підписати угоду з Євросоюзом”, – зазначив активіст.
Після того як більшість товарів на столі згоріла, активісти загасили полум’я, й ​​прибрали за собою.

Gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру