Під час флешмобу у Луцьку “бандерштатівці” утворили собою гігантський тризуб

Дата: 05.08.2013
Автор:

Флешмоб "Бандерштату": живий тризуб із сотень людей, серед яких були і холодноярці...

Фестиваль українського опору «Бандерштат» пройшов 3-4 серпня у Луцьку під гаслом «Націоналізм – ідеологія молодих!»

Хедлайнерами фестивалю стали гурти “Тартак” і “Скрябін”. Окрім них на “Бандерштаті” зіграли: Етнатерра (Володимир-Волинський), Різак (Калуш), ЗЛАМ (Київ), Кімната Гретхен (Дніпропетровськ), KETO (Луцьк), Етсетера (Суми), Golev (Луцьк), Panke Shava (Хмельницький), Триста8ісім (Ужгород), Холодне Сонце (Тернопіль), Кораллі (Івано-Франківськ), O.TORVALD (Київ) та Sciana (Брест, Білорусь). На фестиваль зібралися глядачі з Луцька, Рівного, Львова, Черкас, Умані, Дніпропетровська, Полтави та інших куточків України, а також з Білорусі, Польщі та США. Фестиваль вразив гурти-учасники абсолютною тверезістю: як і в попередні роки, на «Бандерштаті» було суворо заборонене вживання алкоголю. Безпеку на «Бандерштаті» забезпечували міцні хлопці з організації «Патріот України». Єдиним прикрим інцидентом було те, що дорогою на «Бандерштат» львівський гурт «Механічний апельсин» потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. На щастя, всі залишилися живими…

У межах фестивалю відбулися гутірки з багатьма відомими в Україні громадськими діячами, письменниками, кіномитцями  та журналістами, а також з ветеранами ОУН-УПА. З успіхом пройшла реконструкція бою підрозділу УПА проти підрозділу «Вермахту» та польських поліцаїв.

Вдень 4 серпня відбувся масовий флешмоб: «бандерштатівці», вишикувавшись, утворили собою гігантський живий тризуб – державний символ України та символ багатовікової боротьби за Волю й Незалежність.

Журналісти «Козацького краю», який виступив у ролі інформаційного партнера «Бандерштату», побували безпосередньо у Луцьку на фестивалі. Прочитати детальніший репортаж та побачити детальний фотозвіт з “Бандерштату” можна буде вже 7 серпня на сайті «Козацького краю» та у нашій газеті, вихід наступного номера якої планується 15 серпня.

Олег ОСТРОВСЬКИЙ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру