Вселенський патріарх вірить, що українському народу вдасться побороти розкол православ’я в країні

Дата: 28.07.2013
Автор:

Вселенський патріархат засмучений і занепокоєний наявними і новими розколами в Православ’ї України“, – цитує “Укрінформ”  послання Вселенського патріарха Варфоломія I до українського народу з нагоди 1025-річчя хрещення Русі, розміщене на сайті Константинопольського патріархату.

У ньому наголошується, що Вселенський патріархат вірить і докладає доступних церковних зусиль, що спрямовані на подолання “розбіжностей шляхом любові та ведення діалогу” для того, щоб побороти “розкол, що руйнує”.

“Це молитва і наше спільне бажання, щоб було на цій благословенній землі одне стадо під нашим Господом Богом і Спасителем Ісусом Христом, який об’єднує всі розділене і все направляє в історії”, – наголошується в посланні.

“Ми молимося і віримо, що люди України об’єднаються у своїй спільній вірі, а також через повагу до свого походження, ідентичності, етнічної свідомості та мовної особливості”,- йдеться в документі.

Водночас, на переконання Вселенського патріарха, справжньої єдності народу може бути досягнуто через Церкву тільки тоді, “коли ми не ставимося до неї як до особистого або націоналістичного або етнічного інструменту (…), а навпаки як до божественно-людської інституції, яка має єдину мету – обожнювання і спасіння всіх людей в Ісусі Христі”.

“Оскільки ми особисто не змогли бути присутніми, щоб розділити з вами ці урочистості, то через нашу Патріаршу делегацію ми благословляємо (…) всі зусилля місцевої Церкви, держави та українців у всьому світі, щоб ви зуміли подолати всі проблеми і досягти бажаної єдності, так необхідної всім”, – зазначає в посланні Вселенський патріарх Варфоломій I.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру