Новини армії: KFOR високо оцінює роботу українських мінерів у Косово, а український Севастополь зустрічає фрегат ВМС Бразилії

Дата: 27.07.2013
Автор:

Продовжуючи співпрацю з РМЦ Міноборони України, “Козацький край” пропонує своїм читачам чергову порцію новин українського війська…

Командування сил KFOR високо оцінює результати роботи групи розмінування українського національного контингенту в Косово

Роботу групи розмінування національного контингенту 17-ї ротації в Косово в чергове відмітило в кращу сторону командування сил KFOR. З моменту прибуття на Балкани українські сапери проводять роботи по виявленню та знешкодженню вибухонебезпечних предметів вже на 4-му важливому об’єкті. Як зазначив начальник групи майор Олег Снопко, на сьогоднішній день сапери випереджають графік виконання запланованих робіт більш ніж вдвічі.

– Зараз, відповідно до розпорядження командування сил KFOR ми перевіряємо на наявність вибухонебезпечних предметів територію військового аеродрому “Слатіна”, поблизу Пріштіни. В майбутньому тут планують побудувати вертолітні майданчики. Загальна площа території яку ми повинні перевірити становить близько 150 тисяч  квадратних метрів. Задача ускладнюється тим, що потрібно не просто очистити певну ділянку об’єкта від вибухонебезпечних предметів, але й провести її глибинну перевірку (до 7 метрів завглибшки) з повним вилученням будь-якого металу з ґрунту, – зазначив майор Олег Снопко.

Слід зауважити, що до цього українські сапери успішно виконували міннопошукові завдання двічі на військовій базі “Призрань”, в тому числі під час проведення демонтажних робіт колишнього штабу армії Союзної Республіки Югославія “BLUE RESIDENCE”, а також на території комунікаційного центру “MT CVILJEN”.

В ході проведення робіт було виявлено та знешкоджено шляхом підриву авіаційний касетний боєприпас BL-755 виробництва Великобританії та димову міну DM-26, 10 так званих “клонів” автомата АК-47 югославського виробництва “Застава”, 2 ручні гранати, 1 сигнальний пістолет, 2 підривники для протитанкових мін, а також учбові снаряди та велику кількість набоїв до стрілецької зброї.

Новопризначений начальник штабу сил KFOR бригадний генерал армії США Девід Ейкок під час ознайомлення з важливими об’єктами KFOR особисто подякував військовослужбовцям групи розмінування національного контингенту 17-ї ротації за якість і оперативність у виконанні завдань вищих штабів.

Варто додати, що під час виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів з групою українських саперів постійно перебуває мінно-пошуковий собака, якого звуть Ларс. За час перебування групи на Балканах Ларс став справжнім улюбленцем усіх військовослужбовців сил KFOR.

До Севастополя з візитом прибув фрегат ВМС Федеративної Республіки Бразилія “Конституція”

До Севастополя зайшов фрегат Військово-Морських Сил Федеративної Республіки Бразилія “Конституція”. У відповідності до Переліку заходів військового співробітництва Збройних Сил України на червень-липень 2013 року фрегат перебуватиме у Севастополі з 25 до 29 липня.

У командуванні Військово-Морських Сил Збройних Сил України відбулась протокольна зустріч начальника штабу – першого заступника командувача ВМС ЗС України контр-адмірала Дмитра Шакуро з командиром походу фрегату “Конституція”, командувачем надводними силами ВМС Федеративної Республіки Бразилія контр-адміралом Антоніо Режиналдо Понтес Ліма Джуніор, а також з координатором Програми з питань модернізації ВМС ФРБ контр-адміралом Петроніо Аугусту Сікуйра де Агуяар та командиром фрегату “Конституція” капітаном 2 рангу Маркосом У.Д. Абрейра.

У зустрічі також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні пан Антоніо Фернандо Круз де Мелло.

Контр-адмірал Дмитро Шакуро наголосив, що прихід фрегату “Конституція” в порт Севастополя є першим таким візитом і він сприятиме розширенню контактів українських і бразильських військових моряків.

Під час бесіди відбувся обмін думками щодо перспектив співробітництва двох флотів в питаннях протидії піратству на морі, розвитку військово-технічного співробітництва.

Програмою перебування у Севастополі також заплановано відвідування навчально-тренувального центру морських операцій, що функціонує на українському флоті з квітня поточного року на базі Академії ВМС імені П.С.Нахімова, з метою участі у семінарах з питань проведення доглядових операцій та захисту корабля, відвідування представниками ВМС ЗС України бразильського корабля з питань обміну досвідом з планування та проведення доглядових операцій та участі в морських операціях з підтримання миру.

На моряків бразильського фрегату також очікує дружня зустріч з футболу з українськими колегами, культурна програма та низка екскурсій Севастополем і регіоном.

Своєю чергою, мешканці та гості міста 27 і 28 липня з 11.00 до 13.00 і з 15.00 до 17.00 також матимуть змогу з екскурсією відвідати фрегат “Конституція”.

Передових авіаційних навідників готують у Миколаєві

У Миколаєві, на базі Спеціалізованого центру бойової підготовки авіаційних фахівців Збройних Сил України триває підготовка фахівців груп бойового управління авіації ЗС України за фахом “передовий авіаційний навідник”, які не мають льотної освіти та спеціальності з управління польотами авіації.

Як розповів керівник навчальної групи – старший викладач циклової комісії військово-спеціальних дисциплін (штурманської служби та бойового керування авіацією) центру підполковник Павло Джебженяк, курс підготовки фахівців триває два з половиною місяці і розділений на теоретичний та практичний етапи. У ньому беруть участь близько тридцяти військовослужбовців всіх видів Збройних Сил України.

Освоївши теорію, для практичного відпрацювання завдань за фахом “передовий авіаційний навідник” слухачі курсів були відряджені до авіаційних частин, що дислоковані на півдні України. Зокрема, на базі 11-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України, що на Херсонщині, вони виконали вправи з ціленаведення вертольотів на наземні цілі, а в Миколаєві, на базі 299-ї бригади тактичної авіації – вправи з ціленаведення літаків СУ-25 на наземні цілі.

Завершиться курс з підготовки фахівців груп бойового управління авіації наприкінці липня підсумковими іспитами

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру