В Уманi й Черкасах пройдуть “тематично-козацькi” зльоти байкерiв

Дата: 19.07.2013
Автор:

Цьогорічний, п’ятий за рахунком, уманський зліт байкерів проходить під гаслом: «Куди б тебе не вела ДОЛЯ, завжди є “5 доріг” і ВОЛЯ». Тематика – козацька, тому вітається всіляка традиційна козацька атрибутика серед гостей зльоту.
- Четвер, 18 липня – підготовчий день. Зараз сюди приїжджають найпалкіші прихильники нашого зльоту, які цілий рік чекали на цю зустріч і не можуть дочекатися п’ятниці, коли почнеться по-справжньому насичена програма, – коментує Володимир Гамалиця, один з організаторів заходу. – На сьогоднішній вечір плануємо вечір пісень під гітару, буде все дуже камерно і душевно. А вже 19 липня прибуде основна маса гостей. Серед них буде і найсильніша людина України – Василь Вірастюк, який, до речі, теж належить до спільноти байкерів.

В п’ятницю в Білогрудівку також завітають і всесвітньо відомі кіношники – Кшиштоф Копчинський та Емір Кустуріца. Тут вони проведуть зйомки, частина яких буде використана для фільму «Дібук». Частину відеоматеріалу для цього фільму також виготовлятиме уманський журналіст Володимир Гамалиця.

- Зйомки будуть проводитися не лише в Білогрудівському лісі, де проходитиме сам зліт, а в центрі Умані, де байкери проїдуть мотоколоною та проведуть видовищний козацький мордобій. Розпочнеться дійство в суботу близько 12-ої години дня, – продовжує розкривати секрети Володимир. – Для цього процесу планують задіяти два вертольоти.

Окрім того, гості зльоту можуть взяти участь в зйомках декількох відеокліпів на пісні Олега Універсала, які пройдуть під час байкерського зльоту «5 доріг-2013» в Умані.

26 та 27 липня у Черкасах відбудеться ще один мотофестиваль – «Дорога на Січ». Такий захід у місті проходитиме вперше. На мотофестивалі зберуться близько тисячі байкерів та гостей з усіх регіонів України та ближнього зарубіжжя.

Усіх учасників та гостей прийматиме «Данівська СІЧ». 27 липня відбудеться мотопробіг за маршрутом Дахнівська СІЧ – Соборна площа – с. Суботів.

У програмі мотофестивалю:

26 липня (п’ятниця):
Із 12.00 на території «Дахнівської СІЧі»: розважальний сектор, активна спортивно-розважальна програма, виступ козаків, показові виступи майстрів бойового гопака.
- 18:00 шоу-програма: виступи музичних колективів «Моноліт» (м. Шостка), «Шнайдер» (м. Київ), «Універсал» (м.Умань) шоу-балет «Свобода» (м. Київ) та інші.
- 00:00 Танцювально-розважальна програма в стилі «Диско-80х».
І традиційно багаття, гітари та спілкування.

27 липня (субота):
- 11:00 старт мотоколони, рух по маршруту: «Дахнівська СІЧ – «Соборна площа».
- 11:30 прибуття колони на Соборну площу, колективне фото, спілкування із представниками ЗМІ та жителями.
- 12:30 старт мотоколони по маршруту: м.Черкаси – с.Суботів.
- 13:30 Прибуття колони до церкви у с.Суботів. Зустріч з настоятелем церкви та молебень біля могили Богдана Хмельницького. Благословіння та освячення техніки.
- 15:00 старт мотоколони по маршруту : с.Суботів – «Дахнівська СІЧ».
- 16:00 прибуття мотоколони, прес-конференція.
- 17:00 Урочисте відкриття мотофестивалю «Дахнівська СІЧ», показові виступи майстрів бойового гопака.
- 18:00 Виступи музичних колективів, конкурси, шоу-програма. Вручання грамот, пам’ятних подарунків та нагород.
- 00:00 Танцювально-розважальна програма в стилі «Диско-80х».
І традиційно багаття, гітари та спілкування.

За матерiалами Iнтернету пiдготував Петро ДОБРО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру