Учасників “імперської” акції “Русская дорога” зупинили під Києвом, побивши авто і відібравши бюст царя

Дата: 04.07.2013
Автор:

Троє з учасників акції "Русская дорога" за декілька годин до пригоди позували в Києві біля бомжа у підземному переході

Під  Києвом напали на учасників акції “Братский путь, русская дорога”.

Акція стартувала 1 червня у російському Сергієвому Посаді, далі маршрут пролягав через Білорусь, Україну, потім – Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина. 1 серпня пробіжка повинна була закінчитися у сербському Белграді.

Мета акції – “пропагуючи здоровий спосіб життя, закликати до єднання братські слов’янські народи”.

Учасники акції рухаються бігом, тримаючи в руках чорно-жовто-білий прапор російського імператорського дому, слідом за яким несуть (як другорядні?) державні прапори України, Росії та Білорусі.

“На хлопців напали українські націоналісти, – розповів один із учасників акції, предстаник організації “Народний собор” Дмітрій Жуков. – Це сталося на Житомирській трасі. Їх зупинили бойовики на двох машинах, вигукуючи “Слава Україні – смерть ворогам!”. Вони сильно розбили супроводжуючий автомобіль…”

За словами учасника акції, нападники забрали з собою бюст царя Миколи II, який “бігуни” везли в Сербію для подарунку “Русскому дому”. Учасники “імперського пробігу” стверджують, що вартість бюста – рівно мільйон російських рублів.

Акцію "Русская дорога" підтримав Костянтин Кінчев - лідер російського гурту "Аліса". Зверніть увагу на прапор за його спиною...

Новина про неприємність, яка спіткала учасників “Русской дорогі”, продовжує обговорюватися у ЗМІ. У ряді російських видань подію висвітлюють взагалі як про “пограбування” окремо взятого громадянина Росії, у якого відібрали 90-кілограмовий бюст царя, який згідно довідки, показаної на кордоні, не є ні культурною, ні історичною цінністю, але начебто надзвичайно дорогий у ціні (мільйон рублів – це 30 тисяч доларів). Разом з тим, міліція підтверджує: хоча учасників пробігу і поклали обличчями на дорогу, ні грошей, ні жодної цінної речі з салону авто нападники не забрали, хоча саме авто побили досить сильно, до того ж пробили колеса. На місці залишилися державні прапори, щез лише стяг неіснуючої Російської імперії…

За матеріалами www.istpravda.com.ua

До теми – підбірка фото і плакатів російського “Народного собору”:

 

 

 

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру