ВМС України візьмуть участь у операціях по боротьбі з піратством – “Океанський щит” та “Атланта”

Дата: 01.07.2013
Автор:

Прапор українських ВМС - той самий, що і в часи УНР та Української держави гетьмана Скоропадського...

– Восени поточного року флагман Військово-Морських Сил Збройних Сил України фрегат “Гетьман Сагайдачний” з палубним вертольотом та підрозділом спеціального призначення на борту братиме участь у багатонаціональних операціях по боротьбі з піратством “Океанський щит” та “Аталанта”, що проходять у берегів Африканського континенту, – сказав 29 червня у Севастополі Міністр оборони України Павло Лебедєв.

Очільник оборонного відомства нагадав, що Україна регулярно бере участь у виконанні миротворчих місій.

– Це відповідає нашій доктрині, це – наша політика. Ми беремо участь у 10 міжнародних миротворчих операціях у різних країнах світу. Ці операції проходять під егідою Організації Об’єднаних Націй і традицію миротворчості ми будемо продовжувати, – наголосив Міністр оборони України Павло Лебедєв.

Гелікоптер приземляється на борт “Гетьмана Сагайдачного”

Тим часом, як повідомили “Козацькому краю” у РМЦ Міноборони, великий підводний човен Військово-Морських Сил ЗС  України “Запоріжжя” завершив своє перебування у заводському ремонті і перейшов до нового місця базування.

За словами командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірала Юрія Іл’їна, віднині корабель буде жити справжнім життям військового підводного човна.

В інтерв’ю журналістам віце-адмірал Юрій Іл’їн повідомив, що човен залишає завод, в якому він пробув довгих майже 11 років, у зв’язку з завершенням ремонтних робіт та роботи приймальної комісії, яку було створено наказом Міністра оборони України.

– Усі укладені стосовно ремонту підводного човна контракти виконано. Успішно проведено ходові випробування “Запоріжжя”, приймальною комісією підписано відповідний акт, тому прийшов час кораблю виходити з заводу, – сказав командувач флоту. – Я задоволений тим, що такий довготривалий ремонт нарешті завершено, і екіпаж зможе приступити до виконання завдань човном, який вже не перебуває в ремонті, – додав керівник виду Збройних Сил.

Підводний човен "Запоріжжя" знову готовий до походів

– Ми плануємо, що “Запоріжжя” візьме участь у збір-поході різнорідних сил під керівництвом начальника центру морських операцій. Крім того, “Запоріжжя” в числі інших кораблів наприкінці липня братиме участь у демонстрації бойових можливостей флоту під час відзначення у Севастополі Дня флоту України, – зазначив віце-адмірал Юрій Іл’їн.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру