Таїланд визнає українські танки найкращими і закуповує 49 наших “Оплотів”

Дата: 28.06.2013
Автор:

Рівень захисту українського танку “Оплот” не має аналогів у світі – цитує аналітика відділу маркетингу заводу ім. В.О.Малишева Сергія Березовського УНН.

За його словами, БМ “Оплот” має сумарний бойовий захист машини у перерахуванні на звичайну катану броню порядку 1 метру, що є значимим досягненням для машини такого класу.

“Двигун танку вигідно відрізняється від інших тим, що він пристосований до роботи в умовах високих температур. При температурі до 50 градусів ця машина не втрачає потужності, тоді як моделі виробництва інших країн суттєво втрачають у роботі двигуна за таких умов. А при тих температурах та високій вологості, яка є у Таїланді, це дуже важливо”, – сказав експерт.

Він також зауважив, що однією з умов тайської сторони було фарбування танку у піксельний камуфляж.

“При такому камуфляжі силует танку розмивається. Психологія людини така, що вона ловить знайомі обриси. Коли танк пофарбований гладко, він сприймається, як машина. Коли машина пофарбована у камуфляж, вона розпадається на ряд фрагментів, які не сприймаються людським зором. Крім цього, у машині встановлений кондиціонер. Скоріш за все, буде використовуватися радіообладнання по вибору тайців, зроблені більш ергономічні місця екіпажу”, – сказав експерт.

За його словами, український танк у кілька разів дешевший за інші танки, особливо західного виробництва, і при цьому не поступається їм у потужності і бойовій міці, а тому є привабливим для ринків інших країн.

Нагадаємо, Державне підприємство “Завод ім. В.О.Малишева” (м.Харків) відвідала інспекція Королівської Тайської армії на чолі з командувачем бронетанкових військ Бунсантіном Сансаватом.

Представникам тайської інспекції показали ходові якості першого серійного танку “Оплот”.

“Укроборонпром представив перший серійний танк „Оплот“. Це танк нового покоління, з новими технологіями та інноваціями світового рівня. Цей танк наочно демонструє, що Державний концерн „Укроборонпром“ виконує взяті на себе зобов’язання перед Таїландом в узгоджені строки”, — сказав генеральний директор ДК “Укроборонпром” Сергій Громов.

Як повідомляв УНН, у вересні 2011 року між ДК “Укрспецекспорт” та оперативним управлінням Королівської Тайської армії було укладено контракт щодо поставки до Таїланду 49 одиниць основного бойового танку “Оплот”. Загальна вартість контракту перевищує 200 млн дол. США. Виконання зазначеного контракту ДП “Завод ім. В.О.Малишева” розпочало у квітні 2012 року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру